Lifestyle

Ezek a boldogság színei a pszichológusok szerint

A színek szellemi és fizikai hogylétünkre gyakorolt hatásait már több kutatás is alátámasztotta. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen színűre is fested otthonod szobáit.

A boldogság színei

Persze manapság nagy népszerűségnek örvendenek a modern stílusú, hófehér otthonok, ennek ellenére a színek erejéről sem szabad megfeledkeznünk. Minden szín más és más hatással van ránk, ezért fontos alaposan átgondolnunk, milyen atmoszférát is szeretnénk teremteni az egyes szobákban és vajon ennek a konkrét hangulatnak a megteremtésére mely árnyalatok a legalkalmasabbak. Talán drámaian hangzik, mivel azonban a színek mind szellemi, mind pedig fizikai állapotunkra hatást gyakorolnak, nem túlzás azt mondani, hogy általános egészségünket is befolyásolhatja otthonunk színösszeállítása. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyivel szívesebben lépünk be egy meleg, otthonos érzetet keltő közegbe, mint egy rideg, sivár szobába. A kérdés viszont az, milyen színeket is kell alkalmaznunk, hogy a kívánt hatást érhessük el. Olvass tovább és tudd meg a választ!

Energikus piros A piros a legenergikusabb szín az összes közül, bölcsen kell azonban használnunk, egy túl erős árnyalat ugyanis fullasztó, nyomasztó atmoszférát teremthet. „Jól használva a piros és annak árnyalatai meleg és otthonos érzetet kelthetnek, ha viszont túl soknak érezzük, bátran válasszunk halványabb, világosabb árnyalatokat belőle" - javasolja Valerie Logan-Clarke, színekre specializálódott terapeuta. Egy másik remek módja, hogy elkerüljük a nyomasztó hangulatot, ha kékkel kombináljuk ezt az energikus színt. „A kék és a piros a színterápia komplementer színei. A kék hűsítő és nyugtató hatású, így a pirossal együtt használva egyensúlyt hozhat és elkerülheti, hogy a túlzottan vibráló piros fullasztóvá tegye a teret" - mondja a szakértő.
Kattints a további képekért!

A minimalizmus uralma után ismét a régimódi, hagyományos terek veszik át a főszerepet a lakberendezés területén.

Leadfotó: Pexels, forrás: countryliving.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.