Lifestyle

6 végtelenül pozitív film, ami rögtön elűzi a rosszkedvedet

Ha utálod a világot, ezek közül válassz!

Pápá, mélabú!

Az Agymanók című filmből megtanulhattuk, hogy a szomorúság az élet természetes velejárója, hiszen rosszkedv nélkül nincs vidámság, öröm, boldogság. Ettől függetlenül természetesen nagyon pocsék érzés, ha el vagyunk kenődve; ilyenkor a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha elindítunk egy olyan a filmet, ami azonnal kirángat minket a depresszió mocsarából. Mutatjuk, mit válassz, ha utálod a világot!

1. A család kicsi kincse (2006)

Olive (Abigail Breslin) felmenői bolondok és bogarasak. Számukra minden nap kaland, csak nagy ritkán ússzák meg katasztrófa nélkül. A kislány apja, Richard (Greg Kinnear) a világ legpechesebb karriertanácsadója, Frank nagybácsi (Steve Carrell) kisiklott irodalomtanár. Egyedül a nagypapa (Alan Arkin) vidám mindig, ehhez azonban némi illegális növénynek is köze van. A sors úgy hozza, hogy a sok fura figura kisbusszal indul a napfényes Kaliforniába, hogy Olive részt vegyen A család kicsi kincse című szépségversenyen.

Miért űzi el a rosszkedvet? A család kicsi kincse az egyik legfurcsább vígjáték, amit valaha láttunk, de pont kedves esetlensége miatt olyan üdítő. A kelekótya, ám egymást végtelenül szerető família csetlés-botlásai nyomán még akkor is mosolyra húzódik a szád, ha történetesen te vagy a zsémbes Ebenezer Scrooge unokája.

2. Rocksuli (2003)

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. Mintha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni.

Miért űzi el a rosszkedvet? Nem a világ legmesteribb filmje a Rocksuli, sőt, abszolút nem nélkülözi a tipikus hollywoodi kliséket, ettől függetlenül hihetetlenül inspiráló sztorija van. Ha épp feladni készülsz az álmaidat, mert sehogy se éred el őket, gondolj az alkotásban látható gyerkőcökre, akik egy kis ösztönzés hatására a legvadabb vágyaikat is megvalósították.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Videók: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.