Lifestyle

Ellepték a lakásodat a poloskák? Ez a növény távol tartja őket – Így szabadulhatsz meg tőlük vegyszerek nélkül!

Itt az ősz, itt a büdösbogár-invázió – ha te is sokat gondolkodtál már azon, vajon hogyan tarthatnád távol otthonodtól a nem kívánatos betolakodókat, akkor jó helyen jársz, ugyanis szerencsére van néhány házi praktika, amiket bevethetsz ellenük.

Ezt tedd, hogy megszabadulj tőlük

Az ősz és a hidegebb időjárás sokunk rémálma, ugyanis ebben az időszakban támadnak a poloskák: mivel ezek a rovarok ilyenkor melegebb búvóhely után kutatnak, gyakran jelennek és húzódnak meg lakásunkban, amire nyilván senki sem vágyik, hiszen amellett, hogy a büdösbogarak gusztustalan szagot bocsátanak ki, ha megijednek, senki sem szeretne velük hosszútávon egy fedél alatt élni. A poloskák ugyanakkor hatalmas gazdasági károkat is okozhatnak, ugyanis tönkretehetik a kertben lévő növényeket, míg egyes fajok épphogy segítenek a kártevők elleni védelemben. Az azonban biztos, hogy a jelenleg is tartó inváziót az emberek többsége nehezen viseli, főleg azért, mert a poloskák minden apró résen befurakodnak a lakásba, és nem áll az útjukba se a redőny, se a szúnyogháló. Szerencsére azonban vannak olyan természetes, vegyszer nélküli módszerek, melyekkel távol tarthatjuk őket a háztól, ha pedig mégis bejutottak, egy trükkel egy helyre csalogathatjuk őket, és viszonylag könnyen megszabadulhatunk tőlük. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Sokan nem tudják, de vannak olyan növények, melyek elrettentik a poloskákat: számos illóolajról kimutatták, hogy elűzik a büdösbogarakat, ilyen például a tiszta szegfűszegolaj, a citromfűolaj, a fodormentaolaj, valamint az ilang-ilang olaj, de van még egy növény, melynek illata taszítja a poloskákat.
Kattints a további képekért!

Elsőre furcsának hangzik, de több olyan étel is létezik, ami nem tud megromlani; cikkünkben eláruljuk, melyek ezek!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!