Lifestyle

Kitalálod, milyen színűek voltak eredetileg a piramisok? Mutatunk egy megdöbbentő képet!

Adunk egy tippet a megfejtéshez: az biztos, hogy nem homokszínűek voltak.

Piramisok bűvkörében

Az ókori egyiptomi piramisok, amelyek Gíza dűnéin magasodnak több ezer éve, az emberi kreativitás és mérnöki tudás csodái. A legismertebb és legfenségesebb piramisok közé tartozik a Menkauré (Mükerinosz), Hafré (Khephrén) és Hufu (Kheopsz) nagy piramis. Ezeket a hatalmas piramisokat azért emelték, hogy méltó helyen nyugodhassak az istenek földi helytartói, a fáraók. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy sem Gízában, sem másutt nem homokbarna színűek voltak az építmények, ahogyan most láthatók. A fosztogatásnak köszönhetően, és annak, hogy más építményekhez elhordták az építőanyagot, már nem csodálhatjuk meg egykori pompájukban a piramisokat. Kíváncsi arra, hogyan néztek ki eredetileg? Kattints a galériára!

Mohamed Megahed adjunktus, a prágai Károly Egyetem Cseh Egyiptológiai Intézetének munkatársa a Live Science-nek elmondta, hogy valaha minden egyiptomi piramist finom, fehér mészkő borított. A burkolat sima, polírozott fedőréteget biztosított a piramisoknak, amelyek káprázatosan ragyogtak a napfényben.
Kattints a további képekért!

A római Colosseum közel kétszer akkora volt, mint ma!

Leadfotó: 123rf.com, forrás: sciencetimes.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.