Ki se lehet robbantani a konyhából a gyereket? Válassz neki izgalmas főzőtábort!

Legyen 7 vagy 17 éves gyermeked, a PEOPLE TEAM kuktatáborában megtanulhat (jobban) főzni. Főételek, sütemények és vegán finomságok receptjét is elsajátíthatják. A PEOPLE TEAM (PT) nyári kuktatáborában megjön a kedv a főzéshez, sőt meg fog mutatkozni az eddig rejtett tehetség is!

Fűszerektől a szusiig

El lehet tölteni a nyári szünet napjait ágyban fetrengve vagy hasznosan is – utóbbiban segítenek a fentebb említett PT új generációs táborai. A PT szervezői 2022-ben 17 szekcióval készülnek, amelyek egyike a főzőtábor. A kecskeméti tábor idén is három egyhetes turnusban érhető el; a 7 és 17 év közötti diákok jelentkezhetnek ide kattintva, ottalvós és bejárós változatra. A napirend hasonló, mint egy iskolai napon: reggeltől kora délutánig minden gyerek az általa választott tematika szerinti foglalkozáson mélyíti el a témához kapcsolódó ismereteit, mindezt gyakorlatközpontúan – a kukták esetében ez magában foglalja a piac látogatását, a fűszerek és a konyhai eszközök megismerését, valamint természetesen a megalkotását azoknak az ételeknek, amelyeket a táborlakók jóízűen fogyasztanak majd el –, délután pedig szabad programok sorából választhat, illetve megismerkedhet a többi szekció diákjával. A PT-ben tehát nemcsak tanulni és fejlődni lehet, de új barátokat is szerezhetnek – a táborozók bevallása alapján ez a PT egyik legvonzóbb tulajdonsága, mivel még a zárkózottabbak is megtalálják a társaságukat.

nyári tábor kecskeméten kamaszoknak

Oklevél jár a teljesítményért

A hétnapos turnus alatt számos étel elkészítésében válhatnak profivá, legyen az lecsó, rántotta, muffin, pizza vagy valamilyen egzotikus fogás. A recepteket elvihetik magukkal a gyerekek a tábor végén, és oklevelet is kapnak, amely tanúsítani fogja, hogy ezentúl nyugodt szívvel rá bízhatjátok a reggeli vagy a vacsora elkészítését. A kuktatábor nem csak rövid távon hasznos, hiszen felkészíthet arra az időszakra, amikor egyedül lesz otthon, vagy albérletben fog lakni, nem mellesleg pedig a barátainak is eldicsekedhet azzal, hogy teán és virslin kívül mást is tud főzni. Apropó, állati eredetű termékek: a PT-ben azzal sincs probléma, ha gyermeked vegetáriánus, mert minden főételnek elkészítik a húsmentes változatát, vagyis nyugodtan választhatja a vega gyrost, a zöldséges tésztát vagy a halmentes szusit.

Ráadásul jó buli lesz

A PT-t ne úgy képzeld el, mint egy nyári iskolát, itt ugyanis semmit sem kötelező csinálni, miközben az egyéni elképzeléseknek is teret engednek. Délutánonként például a gyerekek eldönthetik, hogy strandolnának, sportolnának, workshopokon vennének részt, elvonulnának pihenni vagy valakivel beszélgetni. Az esti programokon abban az esetben is részt vehetnek, ha nem bentlakásosként táboroznak, mivel a koncert, a karaoke, a csapatversenyek és a többi program mindenkié. A tábor van értük, és nem fordítva. Amennyiben szimpatikusnak találod a PT-t, az alapítvány honlapján tudhatsz meg róla többet. Véleményeket és képeket a https://gyermektabor.info oldalon találsz. Jelentkezzetek, nehogy lemaradjatok!

Lead fotó: Pexels /Gustavo Fring/

Oldalak