Egyszerű pénztrükk Japánból, amely 35% -kal gazdagabbá tesz

Mindannyian szeretnénk nagyobb összeget megtakarítani, ám csak kevesen képesek arra, hogy valósan félretegyenek havi szinten a jövedelmükből. A KSH statisztikája és más felmérések alapján is az látszik, nem reális elvárni, hogy a magyarok félretegyenek a nyugdíjra, ugyanis feléljük összes tartalékunkat minden egyes hónapban. Van azonban egy japán módszer, az úgynevezett kakeibo amivel állítólag 35 százalékkal növelhetjük a havi megtakarításunk összegét. Hogyan csináljuk? Mutatjuk!

A siker útja

Ha mindig hadilábon álltál a megtakarításokkal, akkor érdemes kipróbálnod ezt a japán módszert, ugyanis azok, akik a "Felkelő Nap országában" élnek, előszeretettel alkalmazzák a különleges pénzügyi trükköt.

1. lépés: Fogj egy jegyzetfüzetet!

Lehet, hogy annyi eszköz vesz körül egyszerre, hogy azt sem tudod, hogy hol kezdj bele a logisztikába. Nos, azt javasoljuk, hogy ez esetben tedd félre a technológiát, és térj vissza a régi iskola módszeréhez. Fogj egy jegyzetfüzetet és egy tollat, majd kezdj el írni. Több tanulmány is bizonyította már, hogy a kézzel írt információk sokkal jobban megragadnak, mint a képernyőre felvitt adatok.

2. lépés: Havi jövedelem

Írd fel az összes bevételed, majd készíts négy oszlopot, amelyek a hónap heteit ábárzolják. A hónap elején vidd fel a jövedelmed, amely száz százalékos. Az ezután kapott extra jövedelmet más színnel vagy nyomtatott betűkkel kell rögzíteni (pl. ha eladtál valamit, esetleg prémiumhoz jutottál).

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2