Döntöttek az idei Sziget Fesztivál sorsáról

Most már hivatalos, hogy 2021-ben sem lesz Sziget Fesztivál. A szervezők már most elkezdenek készülni a jövő évi bulira.

Idén is elmarad a Sziget

A fesztivál szervezői eddig kivártak, hátha idén sikerül megtartani a fesztivált, de mára hivatalos lett, hogy a koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben sem nyitja meg a kapuit a szabadság szigeteként is hívott Sziget fesztivál.

Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket – látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén – arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk” – indokolta a döntést Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője.

A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha, terveink szerint a fájdalmasan hosszú szünet utáni »nagy visszatéréshez« méltó rendezvényekkel” – idézi a főszervező szavait a 24.hu. Kádár elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a fesztiválokhoz kapcsolódó cégek és dolgozók életét rendkívüli módon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette. „Ugyanakkor hiszünk abban, hogy – a látogatók biztató támogatásával is megerősödve – a jövő nyár mégis újra a nagy közös együttlétekről, a felejthetetlen élményekről, valamint mindenek előtt a szabadságunk ünnepléséről szól majd” – árulta el.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2