Apa a hős: avagy mi kell egy sikeres pelenkacseréhez?

Mindkét szülő ugyanolyan fontos a gyermek életében, ahogyan az is, hogy mindkét fél kivegye részét a törődésből, és gondoskodjon a csöppségek megfelelő fejlődéséréről az első percektől. Az apák szerepe ugyanúgy létfontosságú a táplálásban, babápolásban, védelmezésben, mint az anyáké!

Pelenkát cserélni nem is olyan egyszerű

Ráadásul Apa az, aki biztosan nem ijed meg a saját árnyékától. Persze van olyan, ami rajta is kifoghat, ez pedig nem más, mint a pici tisztába tevése. Több vicces videót is találni az interneten, ami azt bizonyítja, hogy pelenkát cserélni nem is olyan egyszerű, pedig mindig olyan simán indul minden, de aztán a mosoly hamar a szülők arcára fagyhat, amikor szembesülnek a babák pelenkájának tartalmával. Némi rutinnal azonban a pelenkacsere is szinte észrevétlen műveletté válhat, főképp, ha tudjuk, mivel segíthetünk a hétköznapi hősöknek, hogy ők is hamar mesterei lehessenek a peluscserének.

Ha Apára marad a pelenkacsere

3+1 tuti tipp, hogy könnyebben menjen a peluscsere:

Minden legyen kéznél!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor peluscsere közben nem találod a törlőkendőt, popsikrémet, nincs kéznél a váltás ruha. Ennek elkerülése érdekében tarts minden pelenkázáshoz szükséges dolgot a pelenkázó közelében és rendszeresen ellenőrizd, hogy nem fogyott-e ki valami.

pampers stop and protect kakibaki pelenka

Küzdj a szagok ellen!

Sok szülőt rettentenek el a szagok, van azonban néhány trükk, amivel segíthetsz a helyzeten. Kenhetsz például pár csepp illóolajat vagy mentás krémet az orrod alá, komolyabb esetben pedig jöhet a már mindennapjaink részévé vált egészségügyi maszk, amibe szintén cseppenthetsz 1-2 csepp borsmenta illóolajat.

Figyelemelterelő eszközök

Pár hónapos kortól már egyre nagyobb kihívás lesz egy helyben tartani a babát pelenkázás közben, ezért érdemes előre odakészíteni többféle játékot, kis könyvet, hogy eltereld a kicsi figyelmét. Beszélhetsz, énekelhetsz is a babának, így kihasználhatod ezt az időt is a gyermekhez való kapcsolódásra.

+1 Pampers Pants bugyipelus

Az izgő-mozgó kisbabák peluscseréjét a tapasztalati úton kifejlesztett egyedi szülői technika mellett a Pampers Pants bugyipelus kipróbálása könnyíti meg igazán. A körkörös, rugalmas derékgumírozásnak köszönhetően a bugyipelenka egyetlen mozdulattal felhúzható, így akár percekkel is lerövidítheti a pelenkázás idejét.

A 360° fit kialakítás biztosítja a tökéletes illeszkedést a kisbaba pocakjához, megelőzve a szivárgást. Hogy biztos ne érjen meglepetés két pelenkázás között, az új Pampers Pants bugyipelenka mostantól a hátoldali rész megerősítése révén stop & protect kakitasival akadályozza meg a hátoldali szivárgást. Az új Pampers Pants-el így nincs több kakibaki!

Nálatok szokott Apa pelust cserélni?

Ha többet szeretnél megtudni a Pampers termékeiről, keresd fel a www.pampers.hu oldalt!

Lead fotó: Pexels /Tatiana Syrikova/

Oldalak