Ne használj többé cukrot a paradicsomszószhoz! Ez a zöldség tökéletes helyettesítő, észre sem veszed a különbséget

Sokan cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, vagy éppen amiatt, mert az édesebb verziót preferálják, viszont érdemes inkább egy egészségesebb, természetesebb alternatívát alkalmazni, ami ráadásul nem változtatja meg a sajátos ízvilágot sem.
Remek cukorpótló
A paradicsomszósz kiváló alap a konyhában, mivel sokoldalúan felhasználható és pillanatok alatt ízletes fogásokat varázsolhatunk vele az asztalra – jól illik például tésztákhoz, szaftos húsételekhez vagy rizses fogásokhoz. Ráadásul konzervként, esetleg üveges formában mindig kéznél lehet, hosszú ideig tárolható, így a rohanós hétköznapokon is gyors megoldást nyújt a főzéshez – de, persze, akkor az igazi, ha frissen vásároljuk a piacon a paradicsomot, és azt használjuk alapanyagnak. Fűszerezéstől függően lehet mediterrán, pikáns vagy éppen édeskésebb ízvilágú, így könnyen igazítható bármilyen recepthez, ha pedig az utóbbi verzióban gondolkodunk, ügyelnünk kell arra, hogy – és maguk az olaszok is ugyanígy csinálják –, hogy megfelelően édesítsük, amihez a háziasszonyok általában cukrot használnak. Pedig van ennél egy jóval egészségesebb lehetőség is, amit ha egyszer kipróbálsz, többé eszedbe sem jut megcukrozni a szószt; a részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf