Nagyon sokáig nem fog megpenészedni a paradicsom, ha így tárolod

Nem olcsó mulatság már a zöldség sem a boltban, szóval valószínűleg te sem szeretnéd, hogy idő előtt megpenészedjen a paradicsom.
Vannak ehhez tárolási trükkök
A penész szó hallatán sokaknak a fürdőszoba sarkában megbúvó fekete foltok, vagy a hűtő mélyén felejtett, bolyhos kenyérdarab jut eszébe. Pedig valószínűleg a többség már zöldségeken is találkozott velük.
A penész mikroszkopikus gombákból álló élőlény, amely a természetben lebontó szerepet tölt be. A penészgombák, mint például az Aspergillus, Penicillium vagy Cladosporium, fonalas szerkezetűek, és spórákkal szaporodnak. Ezek a spórák a levegőben terjednek, és ha megfelelő környezetet találnak, például nedvességet, szerves anyagot, vagy oxigént, akkor gyorsan megtelepednek és szaporodni kezdenek. A penészgombák szaprotróf életmódot folytatnak, vagyis elhalt szerves anyagokat bontanak le, ezáltal fontos szerepet játszanak az ökoszisztémákban. Ugyanakkor, ha az emberi környezetben jelennek meg, mondjuk élelmiszereken vagy épületek falain, akkor már nem kívánatos vendégek.
A zöldségek, különösen a magas víztartalmúak, mint a paradicsom, ideális táptalajt jelentenek a penész számára.
A galériánkban megmutatjuk, hogyan tudod elkerülni, hogy a zöldség bepenészedjen. A mai drágaság mellett rossz lenne, ha a penész miatt kellene kidobni.


































