Az OTP Bank veszélyre figyelmeztet: így tűnhet el a pénz a bankkártyádról

Persze nem csak az OTP, hanem minden bank ügyfeleire vonatkoznak ezek a dolgok.

Óvatlanul adjuk ki az adatainkat

Ugyebár nem rég számolt be róla a Telex, hogy rengeteg Simple-fiókot törtek fel, és megváltoztatták a hozzárendelt email címeket. A csalók azokhoz a fiókokhoz tudtak a legkönnyebben hozzájutni, amiknél nem volt beállítva a kétfaktoros hitelesítés.

Az OTP szerint körülbelül 4300 felhasználó fiókjához férhettek hozzá illetéktelenek. Közleményt adtak ki, amiben azt írták, hogy az ügyfelek több digitális felületen ugyanazt a felhasználónév/jelszó kombinációt használják, így ha egy kevésbé sikeresen védett felületen azt megszerzik az adattolvajok, máshol be tudnak lépni vele.

Maga az alkalmazás nem tárolja a mentett kártya adatait, így a felhasználói fiók feltörése esetén sem szivároghatnak ki a felhasználó bankkártyaadatai. Ez azt is jelenti, hogy anyagi kár ezeket a felhasználókat sem érte hála égnek.

A Simple App december 11-étől átáll a kétfaktoros azonosításra, amit már alapból is terveztek. Azonban, hogy mire érdemes még figyelni, az a galériánkból kiderül!

Rengetegszer nem vesszük komolyan, hogy a digitális világban ugyanolyan veszélyek leselkednek ránk, mint az igaziban. Magyarországon nem kell a sötétben egyedül hazamennünk ahhoz, hogy valaki kiraboljon minket, elég egy trükkös átverés néhány hacker részéről, és rögtön meg is csapolhatják a bankszámlánkat, vagy ellophatják az adatainkat, amivel szintén visszaélhetnek.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: MTI Fotó - Róka László

Oldalak

Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.