Ősi gabona: 5 megdönthetetlen érv az amaránt fogyasztása mellett

Előételbe, levesbe is szórhatjuk, de süteményt is készíthetünk az aranylón csillogó amarántból, amely ősi gabonaként nemcsak különleges ízt ad étkeinknek, de olyan értékes összetevőket is tartalmaz, mint a vas vagy épp a kalcium.

Most pedig lássuk, mit is kell tudnunk az amarántról, illetve, hogy miért éri meg beépíteni az étrendünkbe.

1. A legősibb termények egyike

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az amaránt egyike a Föld legősibb mezőgazdasági terményének.

2. Értékes összetevők

Számos értékes összetevőt tartalmaz, köztük vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot.

3. Kiváló alapanyag

Kitűnő összetevője a levesbetéteknek, de használhatjuk hús, hal panírozásához, édességekhez, fogyaszthatjuk köretként, belekeverhetjük joghurtba, tejbe, kefirbe, és kiváló saláta alapanyag is.

4. Lisztnek is tökéletes

Magjából liszt is készül, amellyel dúsíthatjuk a süteményekhez, desszertekhez előírt lisztet.

5. Alegria

A mexikóiak tradicionális édességként a magból készült úgynevezett alegriát fogyasztják.

Kóstold meg az amarántos sajtkrémet és a mogyorós amarántkorongokat!

Oldalak

Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...