Ősi gabona: 5 megdönthetetlen érv az amaránt fogyasztása mellett

Előételbe, levesbe is szórhatjuk, de süteményt is készíthetünk az aranylón csillogó amarántból, amely ősi gabonaként nemcsak különleges ízt ad étkeinknek, de olyan értékes összetevőket is tartalmaz, mint a vas vagy épp a kalcium.

Most pedig lássuk, mit is kell tudnunk az amarántról, illetve, hogy miért éri meg beépíteni az étrendünkbe.

1. A legősibb termények egyike

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az amaránt egyike a Föld legősibb mezőgazdasági terményének.

2. Értékes összetevők

Számos értékes összetevőt tartalmaz, köztük vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot.

3. Kiváló alapanyag

Kitűnő összetevője a levesbetéteknek, de használhatjuk hús, hal panírozásához, édességekhez, fogyaszthatjuk köretként, belekeverhetjük joghurtba, tejbe, kefirbe, és kiváló saláta alapanyag is.

4. Lisztnek is tökéletes

Magjából liszt is készül, amellyel dúsíthatjuk a süteményekhez, desszertekhez előírt lisztet.

5. Alegria

A mexikóiak tradicionális édességként a magból készült úgynevezett alegriát fogyasztják.

Kóstold meg az amarántos sajtkrémet és a mogyorós amarántkorongokat!

Oldalak

Sztárok
A Halálos iramban filmek sztárja sajnos már 10 éve nincsen köztünk.
Lifestyle
Senki sem halaszthatja utolsó pillanatra a karácsonyi bevásárlást.
Lifestyle
Nagyot veszített volna a világ ízek szempontjából, ha Sárközi Ákost nem sodorja az élet a gasztronómia felé.