Orosz katonák megkínozták, lelőtték és élve eltemették: az ukrán túlélő maga számolt be minderről

Az ukrán férfi túlélte, hogy kivégezték és élve eltemették. Megrázó történetét a CNN amerikai hírcsatorna mutatta be.

Megjárta a háború poklát

A 33 éves Mikola Kulicsenkót és két testvérét az oroszok lelőtték, majd eltemették. A férfi a CNN kamerájának még azt a jelöletlen sírt is megmutatta Ukrajna északi, Csernyihivi régiójában, ahol fivéreivel együtt elhantolták. Ő volt az egyetlen, aki túlélte a történteket. „Mintha feltámadtam volna” – idézi szavait az Index.

Kulicsenko faluját, Dovzsikot már a háború első részében elfoglalták az orosz erők, de a helyiek különböző harci cselekedetekkel folyamatosan nehezítették a megszállók életét. Az egyik nap, miután az orosz menetoszlopot támadás érte, a faluba visszatérő orosz katonák a felelősök után kutatva értek el Kulicsenkóék deszkaházához, ahol Mikola két testvérével, Jevhennel és Dmitróval élt, valamint nővérükkel, Irinával – aki aznap nem tartózkodott a házban.

Három orosz katona azt mondta a testvéreknek, hogy térdeljenek le az előkertben, miközben átkutatják az otthonukat. Mikola úgy emlékezett, hogy az oroszok azokat a fegyvereket keresték, amelyekkel korábban megtámadták a megszálló csapataikat. Miután az oroszok megtalálták a nagyapjuk birtokában lévő katonai érmeket és a 30 éves Jevhen ejtőernyős katonai táskáját, azt hitték, hogy a családnak rejtegetnivalója van, és „biztos részt vettek a támadásban”.

Mikolát, Jevhent és Dmitrót ezután egy pincébe vitték, ahol három napig fémrúddal ütötték-verték őket szinte mindenhol a kihallgatások alatt. Testvéreivel együtt Mikolát eszméletvesztésig kínozták. Bekötötték a szemüket, a kezüket és a lábukat ragasztószalaggal kötözték le, és a negyedik napon egy katonai járművön öt orosz katona elvitte a három testvért egy elhagyatott földterületre.

Letérdeltettek minket, miközben ők egy gödröt ástak” – mondta Mikola. Elmondása szerint először lövést hallott maga mögött, és a 36 éves Dmitro, a legidősebb testvér a földre esett. Ezután Jevhent, a legfiatalabb testvért érte találat, majd Mikolát lőtték le. Az arcába csapódott golyó a jobb füle mellett távozott. A férfi összeesett, de nem vesztette el az eszméletét.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2