Lifestyle

Megszületett az ítélet az Orosz Bernadettet brutálisan bántalmazó férfi ügyében

Nem jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az a férfi, aki négy évvel ezelőtt brutálisan bántalmazta Orosz Bernadettet.

Féltékenységből támadt párjára

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, akinek féltékenysége miatt Orosz Bernadett maradandó egészségkárosodást és súlyos egészségromlást szenvedett - írta a Blikkre hivatkozva a Telex.hu. Az ügyész szorgalmazta, hogy a vádlottat három és fél év börtönre ítéljék, amennyiben beismeri tettét, a férfi azonban ezt nem fogadta el, nem sokkal később pedig a bíróság egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá.

A tragikus események 2018-ban kezdődtek, amikor Orosz Bernadett és a vádlott megismerték egymást, kapcsolatukat azonban hamar átszőtte a férfi féltékenysége, ami gyakori vitákhoz vezetett. K. Istvánt három bántalmazással is vádolták, melyek közül a legsúlyosabbat 2019. november 9-én követte el. Bernadett és István a bujáki honvédüdülő rendezvényén vettek részt aznap, vacsora után pedig az emeleti szobájukba mentek, ahol az ittas férfi féltékenykedni kezdett, az így kialakult konfliktus során pedig a homlokán megütötte a nőt, aki ezt követően kizárta őt a szobából. Később a férfi betörte az ajtót és a nőre rontva, hosszasan bántalmazta őt.

Az előző tárgyalásokon a vádlott ügyvédje hangsúlyozta, hogy bár a bántalmazás ténye vitathatatlan, annak konkrét következményeit csak egy különleges szakértelmű ember képes megítélni. Ezen a ponton Orosz Bernadett kijelentette, hogy szeretne távozni a tárgyalásról, mivel nem kívánja újra átélni a traumát. Sokszor tapasztalható, hogy a bántalmazás áldozatai úgy érzik, a jogi folyamat során ismét áldozatokká válnak, ezúttal a jogrendszer által. Miközben a jog igyekszik kideríteni az igazságot, a sérültek úgy érzik, hogy újra megkérdőjelezik őket, ami további szenvedéssel és traumatizálódással járhat.

Orosz Bernadett nőjogi aktivistaként tevékenykedik, több társával együtt létrehozta a Központ az Erőszakmentes Életért egyesületet, 2020-ban pedig Szabad-díjban részesült a TASZ által.

Leadfotó: Facebook/TASZ

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle