Lifestyle

Ez a mozgásforma kifejezetten az idősebb korosztályt célozza meg - az örömtánc nemcsak mozgásra hív, de családias közösséget is teremt

A 74 éves Nagy Marika igazi hétköznapi hős, rengeteg magányos, idős emberen segít egy különleges mozgásforma, az örömtánc oktatásán keresztül. Ez a tánctípus egészen egyszerű mozdulatokból áll, sosem késő belevágni.

Nagy Marika és az örömtánc

Marika mindig is a tánc szerelmese volt, gyermekkorában balettozott, az örömtánccal pedig egy utcai hirdetésnek köszönhetően ismerkedett meg. Csirmaz Szilvia, a Magyar Szenior Örömtáncszövetség referensének óráján vett részt először, ahol azonnal beleszeretett ebbe a mozgásformába. Akkor határozta el, hogy ő is oktatni szeretné a táncot, hogy minél több idős, magányos emberen segíthessen. Bármely korosztályba tartozók bátran kipróbálhatják ezt a tánctípust, különösen ajánlott a 60 év felettieknek. A galériában még többet tudhatsz meg erről a csodálatos mozgásformáról és Marika inspiráló történetéről!

A történet kezdete „Amikor részt vettem az első örömtánc órán, egyből éreztem, hogy nekem itt a helyem” – meséli Marika – „Már 68 éves voltam, amikor megismerkedtem ezzel a tánctípussal, de azonnal tudtam, hogy ezt az élményt szeretném átadni másoknak is. Nem sokkal később indult is oktatói tanfolyam és persze egyből jelentkeztem. Ezt a tanfolyamot egyébként egy osztrák-magyar táncszövetségen keresztül végeztem el. A nyugat-európai országokban már több évtizede ismert ezt a táncforma, Magyarországra nagyjából 8-9 éve hozta be a táncot Csirmaz Szilvia. Ő Ausztriában találkozott először az örömtánccal, akkor határozta el, hogy népszerűsíti Magyarországon, amiért nagyon hálásak vagyunk neki. Most már körülbelül 7-8 ezer táncos és nagyjából 250 oktató van itthon is, ez a szám pedig egyre csak nő.”
Kattints a további képekért!

Annyiszor elképzeltem gyerekkoromban, hogy mára csodásan filmszerűvé vált előttem az a családi anekdotánk, amikor táncpróba után apukám felpattant a Simsonjára és végállomásig kísérte a buszt, amin anyukám ült. Mi már beleszülettünk a táncba. Merem remélni, hogy a nővérem lányai is. De mi lesz a fiammal?

Leadfotó: Nagy Marika

Oldalak

Lifestyle
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.