Mit látsz meg elsőnek az alábbi képen? Elárulja, felhőtlenül boldog vagy-e az életben

Különleges optikai illúziót fedezhetsz fel az alábbi ábrán - a nagy kérdés azonban az, hogy mit szúrsz ki rajta elsőnek.

A boldogság nyomában

Sokszor halljuk, hogy az életben voltaképpen elhatározás kérdése a boldogság, és kétségkívül van némi igazság e réges-régi bölcsesség mögött, mégis tudjuk jól, hogy a valóságban nem ennyire egyszerű a helyzet. Van az úgy, hogy hiába törekszünk életünk maximális kiteljesítése, az örömet okozó célok elérése felé, mégsem sikerülnek úgy a dolgaink, ahogy azt szeretnénk. Ez persze a legtöbb esetben csalódottsághoz, szorongáshoz, frusztrációkhoz, önbizalomvesztéshez vezet.

Aztán persze vannak olyan szituációk, amikor részben boldogok vagyunk, hiszen életünk bizonyos célkitűzéseinek már eleget tettünk, de mégis úgy érezzük, hiányzik valami a mindennapjainkból ahhoz, hogy tényleg rózsaszínben lássuk az egész világot. És persze - mivel az életnek ez a területe sem csak fekete-fehér - még az is előfordulhat, hogy mi sem tudjuk egészen pontosan, hányadán is állunk a világgal, mennyire rendezettek, harmonikusak az emberi kapcsolataink, és persze - legfőképpen - békében élünk-e önmagunkkal. Ha te is ebben a csónakban evezel, akkor biztosra vesszük, hogy a most következő optikai illúziót épp neked találták ki. Nem hiszed?

Fotó: 123rf

Lapozz és győződj meg róla magad!

Oldalak

  • 1
  • 2