Lifestyle

5 könyv, 5 személyiségnek - Hozzád melyik illik leginkább?

Nincs is jobb egy meleg nyári délutánnál, amikor kiülhetsz a kertbe vagy a parkba egy finom limonádéval és egy jó könyvvel a kezedben. Ezúttal 5 olyan történetet gyűjtöttünk össze, amik nem tipikusan nyári hangulatúak, ám remek szórakozást nyújthatnak. Kedvezünk a krimi szerelmeseinek, a konyhatündéreknek, az igaz történetekre vágyóknak és azoknak is, akiknek mindenük a történelem.

Tanja Dusy: Smörgas - Finomságok a deszkán

Az 55 éves írónő már korábban is segített új ízeket varázsolni a konyhánkba, három korábbi könyvében kiváló tészta recepteket, ínycsiklandozó keleti fogásokat és hűsítő koktélokat mutatott nekünk. Most azonban egy egészen más hangulatú és tartalmú recept gyűjteménnyel készült, amit a hygge és a fika rajongói egyértelműen imádni fognak, számukra kötelező olvasmány!

"Manapság iskolát teremett a skandináv módja annak, hogyan érezzük jól magunkat. Egyre ismertebbé vált a hygge, a dán életérzés, valamint a figyelő tekintetek Svédország felé fordultak, ahol a lagom szó fedi le a nem túl extrém, inkább relax életvitelt és a pillanat megélését. A könyv a baráti összejövetelekhez,családi ünneplésekhez nyújt remek segítséget. Sokszor nem tudjuk mit készítsünk, mi az, amit mindenki szeret, gondolni kell arra is, aki nem szereti a húst vagy a fűszeres ételeket. Ezért is lehet tökéletes megoldás a smörgasbord, a deszkán kínált harapnivalók: az asztal telis tele kenyérrel, valamint könnyű és változatos finomságokkal, amit elegáns és kreatív módon pakolhatunk a kenyér mellé. A deszkákon csodásan mutatnak a tapasok, kenőkék, sajtok, húsok és friss zöldségek kavalkádja. A vendéglátásnak ez az egyszerű módja lenyűgöző, és működik akkor is, ha csak néhány baráttal ülünk le, de akkor is, ha sok vendéget várunk. Így a vegetáriánusok, a vegánok, glutén- és laktózérzékenyek, illetve a csak simán különböző ízlésű vendégek is boldogan csipegethetnek egyazon asztalról. A Finomságok a deszkán - Smörgas könnyű és szuper egészséges ételek gyűjteménye, amelyeket minden nehézség nélkül, mindig a kívánt mennyiségben készíthetünk el. A szakácskönyvben található 100 receptet az olasz, spanyol, görög, francia, skandináv és keleti kultúrák, valamint az évszakok jegyében állította össze Tanja Dusy."

Kiadó: Partvonal
Ár: 4 999 Ft

Ian Reid: Azon agyalok, hogy ennek véget vetek

A kanadai író első regényével berobbant a könyvpiacra, története hatamas sikert aratott az olvasók és a kritikusok körében egyaránt. Bár a magyar olvasók között még nem ért el akkora ismeretséget, ám mindenképpen érdemes mind a könyvre, mind az íróra odafigyelni, különösen annak, aki szereti a krimit és a pszichothrillert. Fordulatos csavarok, borzongató sorok, izgalmas rejtély vár arra, aki leemeli a polcról Ian Reid regényét.

,,Érzem, hogy erősödik a félelmem. Eljött a válasz ideje. Csak egyetlen kérdés. Egyetlen kérdésre kell választ adni" - a Telefonbetyár újra és újra ugyanezt az üzenetet hagyja a lány telefonján. Ez jár a fejében a lánynak akkor is, amikor a barátjával, Jake-kel, autóznak Jake szüleinek házához.

A látogatás felemásra sikeredik, s amikor visszafelé kitérőt tesznek egy régi, elhagyatott erdei középiskolába, már teljes az aggodalom a lányban: ki az, aki folyton figyeli, aki üldözi, és miért szól a kihalt folyosón az a végtelenített, félelmetes zene?
Egy letehetetlen pszichothriller, ami a jóval az utolsó lapok után is kísérteni fog.

Iain Reid kanadai szerző; első regénye hatalmas sikert ért el mind a kritikusok, mind az olvasók körében. Fordulatos és meglepő csavarral záruló pszichothrilleréből az Oscar-díjas Charlie Kaufman készül filmet forgatni a Netflix számára."

Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Ár: 3 499 Ft

Helen Rappaport: A Romanovok utolsó napjai - A jekatyerinburgi tragédia

A 72 éves brit történész és írónő különleges érdeklődéssel fordul a háborúk, nemesi és királyi családok, valamint az orosz történelem irányába. Bár az olvasókkal már megismertette Viktória királynő történetét számos szemszögből, Lenin száműzetésének napjait, Joszif Sztálin életét és karrierjét, azonban magyarul még csak két regényével találkozhattunk, mindkettő a Romanov család brutális meggyilkolását és az azt megelőző időszakot helyezi nagyító alá. Akit érdekel a történelem, a cári család életének és tragédiájának gyönyörűen kidolgozott, ám hátborzongató bemutatása, annak semmiképp nem szabad kihagynia az olvasmányt.

"A Romanov család történetével, ha máshogyan nem is, a Disney átdolgozott Anasztázia története alapján már némiképp megismerhette, ám mint tudjuk, a valóság ennél sokkalta borzalmasabb. A történetet már sokan megírták, Rappaport könyve mégis különleges. Soha senki nem tárta fel még ilyen meggyőzően az uráli bolsevikok és a moszkvai vezetés kapcsolatát - miután a hivatalos orosz történetírás ma is azt tartja, hogy a gyilkosságra sem Lenin, sem bárki az új szovjet-kommunista kormány vezetői közül nem adott utasítást, és főleg nem a cárné, a lányok, a kiskorú Alekszej és a szolgák megölésére. Soha senki nem írta meg ilyen percnyi pontossággal a kivégzés minden hátborzongató részletét - felkutatva minden létező beszámolót az utolsó órákról. És soha senki nem ábrázolta még ennyire árnyaltan az utolsó orosz cárnak, feleségének, lányainak és beteg fiának személyiségét - minden hibájukkal, de ugyanakkor azzal a méltósággal együtt, ahogy sorsukat viselték.
Rappaport könyve a precíz, de egyben érzelmekkel telített történetírás remekműve."

Kiadó: Helikon Kiadó kft.
Ár: 4 699 Ft

Christie Watson: Szólj a kedvesség nyelvén - Egy ápolónő igaz története

A 43 éves írónő legújabb regényében saját, meghökkentő tapasztalait és élményeit osztja meg az olvasóval. Ápolónővé válásának igaz történetét meséli el felelevenítve mindazt, amivel szembe kellett néznie nap mint nap. A Grace-klinika, a Dr. House és az orvosos sorozatok rajongóinak kifejezetten ajánlott.

„Egy rendkívüli könyv életről és halálról, olyan ragyogóan megírva, hogy az embernek eláll a lélegzete” - mondja a könyvről Ruby Wax, komika, írónő és pszichológus.

"Jöjjenek velem a kórtermekbe, legyenek tanúi születésnek és halálnak. Elhaladunk a koraszülöttosztály, majd a kórtermek dupla ajtaja előtt; végigsietünk a folyosón, közben újraélesztünk egy beteget, aztán tovább a gyógyszertár és a személyzeti konyha mellett, egyenesen a baleseti és sürgősségi osztályra. […] Útközben sok emberrel fogunk találkozni: betegekkel, rokonokkal, kórházi személyzettel – akiket talán már ismernek is. Hisz életünk során mindannyian szorultunk már ápolásra. És ápolók vagyunk mindannyian.„Rémisztő, ugyanakkor gyengéd, de mélységesen igaz.” - Jacqueline Wilson, a világ talán leghíresebb gyermekkönyv-szerzője.

Kiadó: Alexandra Könyvesház Kft.
Ár: 3 999 Ft

Cserhalmi Dániel: Csengőfrász

A lista magyar képviselője egy történelmi krimit tár elénk, ami egy izgalmas témát, egy ismert időszakot vesz alapul, ám szórakoztatóan egyesül benne a valóság és a fantázia. A regény lenyűgöző történelmi hitelességgel repíti vissza az olvasót a múltba, miközben a történet hátborzongatóan hitelesnek tűnik.

"Budapest, 1950 február. Az Államvédelmi hatóság pincéiben a nyomozók nem válogatnak az eszközökben, hogy vallomásra kényszerítsék az őrizeteseket. Ezt teszi Szabados Imre százados is, aki a legdurvább módszerektől sem riad vissza, hogy feljebb kerülhessen a szolgálati ranglétrán. Hűen követi a Párt elvárásait, és ennek megfelelően lát neki egy koncepciós nyomozás lefolytatásának. Közben pesti bérlakások mélyén, cukrászdák homályos sarkában elfugott asztaloknál a diktatúra és az ÁVH fenyegetésével dacolva titkos megbeszélések folynak...
Cserhalmi Dániel hiteles, tanulságos és krimiszerűen fordulatos regénye a Rákosi-korszak politikai rendőrségének sötét és még mindig alig ismert világába kalauzolja el az olvasót és emberközelbe hozza a korszak olyan ismert figuráit, mint Péter Gábor, a rettegett hatóság főnöke vagy Rákosi Mátyás, aki maga is hatalmi intrikák áldozatává válhat."

Kiadó: Atlantic Press
Ár: 3 490 Ft

Képek: Libri.hu, Atlantic Press, Alexandra Könyvesház Kft, Helikon Kiadó Kft, Athenaeum Kiadó Kft, Partvonal

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Az elmúlt időszak hemzsegett a váratlanabbnál váratlanabb lakberendezési trendektől, ezúttal pedig egy korábban nem kifejezetten lakberendezési célokra használt anyag került előtérbe.
Lifestyle
Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...