Lifestyle

Feldobnád a fürdőszobát egy kis zölddel? Ez a 3 növény kifejezetten jól bírja a magas páratartalmat és a kevés fényt!

Ha szívesen csempésznél egy kis frissességet és változatosságot a fürdőszobádba, akkor mindenképp olvass tovább, ugyanis cikkünkből megtudhatod, melyek azok a növények, amik kifejezetten jól elvannak kevés fény és magas páratartalom mellett.

Különleges hangulatot csempésznek a fürdőbe

A fürdőszobák többségében alig található élő növény, pedig 1-2 cserepes szépség stresszoldó hatással lehet ránk, miközben a kádban áztatjuk fáradt testünket egy hosszú nap után, ráadásul a növények zöme légtisztító hatással is bír, ami remekül jöhet egy olyan helyiségben, aminek csak egy kis ablaka van, és alig árad be fény vagy levegő. Nos, sokan azt gondolják, épp utóbbi két dolog miatt nem maradna meg egy növény a fürdőszobában, na meg persze a magas páratartalom miatt, de ez egyáltalán nem igaz: kicsit sem lehetetlen küldetés olyan növényt találni a fürdőbe, ami jól viseli ezeket a körülményeket és alkalmazkodik hozzájuk. Galériánkban 3 olyan növényt mutatunk, melyek kevés fénnyel és sok párával is eléldegélnek fürdőszobádban, és kinézetükkel valódi dzsungellé és trópusi oázissá varázsolják majd a helyiséget!

A fürdőszobát remekül viselő növények közül a legtöbb a trópusi esőerdőben őshonos, ilyen például a zebralevél (Calathea concinna ‘Freddie’) is, ami a Calathea fajok közé tartozik, melyek köztudottan Brazíliából származnak. A változatos levélmintával rendelkező növény származása miatt hozzá van szokva a szűrt napfényhez, valamint a meleg, nedves és párás környezethez, így remekül viselik a fürdőszobában uralkodó körülményeket. Előnye még, hogy kisállatbarát növényről van szó, amely nappal kinyitja leveleit, éjszaka viszont összezárja azokat, így igazán látványos is, a huzatra viszont érzékeny.
Kattints a további képekért!

Szeretnéd, ha az otthonodban mindig friss virágillat lengedezne? Nem kell feltétlenül drága illóolajokra és párologtatókra költened. Ültesd ezt az 5 növényt a lakás különböző pontjaira és a várt hatás nem marad el!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!