Jön a növények napja: színes programokkal vár mindenkit a szegedi egyetem százéves füvészkertje

Május 28-án, szombaton a növények napját köszöntik Szegeden.

Tartalmas, sokszínű családi nap

Tartalmas és sokszínű családi nappal vár minden növényimádót május 28-án, szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertje. A növények napját köszöntik, ahol a növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal találkozhatnak az oda látogatók.

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket is. Szintén izgalmasan hangzik, hogy a helyszínre érkezők megtanulhatják azt is, hogy ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki "mini édenkerteket". Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek.

Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára.

(MTI)

Ezen a nyáron újra megrendezik a Debreceni Virágkarnevált, amely idén több szempontból is újdonságokat tartogat, még zöldebbnek és virágosabbnak ígérkezik, mint valaha.

Leadfotó: Facebook

Oldalak