Lifestyle

A növekvő rezsiköltségek miatt bezárhatja kapuit az ELTE egyik kara

Hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek.

Takarékoskodniuk kell

A drámai mértékben növekvő rezsiköltségek miatt hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek - adta hírül a Népszava.

Az ELTE TTK vezetése nemrég arra kérte az oktatókat, vizsgálják meg, miként tudnák az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő hét folyamán születhetnek meg - írja a lap.

A TTK egyik névtelenséget kérő munkatársa azt mondta, a kar vezetése tiltakozik a tervezett intézkedések ellen, a dékán viszont „bele van kényszerítve”, hogy takarékoskodni kell a rezsiköltségeken. Jóllehet a TTK nem az egyetem legnagyobb kara, mégis itt zajlik a legtöbb laborigényes kutatás is, a kar két épületének fenntartása az ELTE rezsiköltségeinek megközelítőleg a felét teszi ki – amiben egyébként nagy szerepe van a korszerűtlen fűtéstechnikának is. A Népszava meg nem nevezett informátora szerint az ELTE az elmúlt tíz évben többször kért támogatást az államtól a fűtési rendszer korszerűsítésére, de pénzt egyszer sem kapott. Ha a TTK-t valóban bezárják fél évre, a kutatási projektek sorsa is bizonytalanná válhat.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kiderült, mitől válhatott olyan kegyetlen szörnyeteggé a diktátor, mint amilyennek a világ megismerte őt.
Sztárok
Pedig a hírek szerint apa és fia még soha nem álltak olyan közel egymáshoz, mint most, azonban van egy dolog, amiben nem értenek egyet, ennek pedig Vilmos állítólag hangot is adott és kifejtette...
Lifestyle
Bárki bármit mond, egy jól működő párkapcsolat fenntartása bizony kemény munkát követel mindkét fél részéről.