Lifestyle

A növekvő rezsiköltségek miatt bezárhatja kapuit az ELTE egyik kara

Hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek.

Takarékoskodniuk kell

A drámai mértékben növekvő rezsiköltségek miatt hat hónapra online oktatásra állhat át az ELTE Természettudományi Kara, melynek egyes részlegei időlegesen lakat alá is kerülhetnek - adta hírül a Népszava.

Az ELTE TTK vezetése nemrég arra kérte az oktatókat, vizsgálják meg, miként tudnák az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő hét folyamán születhetnek meg - írja a lap.

A TTK egyik névtelenséget kérő munkatársa azt mondta, a kar vezetése tiltakozik a tervezett intézkedések ellen, a dékán viszont „bele van kényszerítve”, hogy takarékoskodni kell a rezsiköltségeken. Jóllehet a TTK nem az egyetem legnagyobb kara, mégis itt zajlik a legtöbb laborigényes kutatás is, a kar két épületének fenntartása az ELTE rezsiköltségeinek megközelítőleg a felét teszi ki – amiben egyébként nagy szerepe van a korszerűtlen fűtéstechnikának is. A Népszava meg nem nevezett informátora szerint az ELTE az elmúlt tíz évben többször kért támogatást az államtól a fűtési rendszer korszerűsítésére, de pénzt egyszer sem kapott. Ha a TTK-t valóban bezárják fél évre, a kutatási projektek sorsa is bizonytalanná válhat.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.
Sztárok
Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső...
Sztárok
Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban...