Lifestyle

Ez Nostradamus leghátborzongatóbb jóslata 2023-ra: A jelen szörnyűségeit nézve nem nehéz belegondolni, hogy valóra válik

Michel de Nostredame francia orvos, asztrológus és látnok a jóslatairól ismert. Nostradamus az 1500-as években élt, a pestisek és járványok idején, amikor az okkultizmus és az asztrológia a mindennapi élet része volt. Évekig pestisdoktorként dolgozott, és némi státuszt szerzett azzal, hogy a betegeknek gyógynövényes főzeteket adott, amelyek úgy tűnt, hogy a fertőzöttek egy részén segítenek. Ez viszont azt eredményezte, hogy orvosi munkájáért jól megfizették, és végül meghívták, hogy a kor híres tudósaival dolgozzon együtt.

Orvoslás után okkultizmus

Felesége és gyermekei halála után azonban Nostradamus felhagyott az orvoslással, és az okkultizmusra helyezte a hangsúlyt. Elkezdte leírni híres jóslatait, amelyeket 1555-ben könyv formájában publikált. Hamarosan olyan ismert lett, hogy Medici Katalin meghívta az udvarába, ahol nemcsak a gyermekeinek írt horoszkópokat, hanem végül (meglehetősen pontosan) megjósolta férje, II. Henrik király halálát is.

1558-ra Nostradamus kiadta jóskönyvének kibővített változatát, amely immár több mint 2000 évre előre tekintett a jövőbe, jóslatait egy tál gyógynövényekkel teli víz előtt meditálva látomásaira alapozta és ezt kombinálta akkoriban tudományosnak számító elemzésekkel: az égitestek matematikai mozgása alapján jósolta meg az eljövendő eseményeket.

Mivel Nostradamus jóslatai gyakran homályosak és rejtélyesek voltak, könnyen értelmezhetőek úgy, hogy illeszkedjenek a történelem különböző eseményeihez. A rejtélyes írás (és az eredeti középkori francia nyelv gyakran rossz fordítása) azt jelenti, hogy könnyű spekulálni és azt olvasni belőlük, amit csak akarunk.

Az életrajz szerint a látnok a francia forradalomtól kezdve a Hirosima és Nagaszaki bombázásán át a 9/11-es támadásig mindenféle fontos történéseket megjósolt. Hogy a jóslatok valóban igazak volt-e ezeknek a történelmi eseményekre, az attól függ, hogy mennyire vagy hajlandó elfogadni a konkrét részletek hiányát. Nostradamus például állítólag megjósolta Hitler felemelkedését. A jóslat így szólt: "Európa nyugati részének mélyéről / Szegény emberek között születik majd egy kisgyermek / Aki nyelvével nagy csapatot csábít el". Ez állítólag Hitler szónoki képességeire és hatalmas hadseregére utal. Bár a megfogalmazás meglehetősen homályos, sokan úgy vélik, hogy ez jó értelmezése a próféciájának.

Nostradamusnak elég sötét jóslatai voltak 2022-re, többek között olyan dolgokat "látott előre", mint az infláció, az éhínség és egy lehetséges aszteroida becsapódása. Mivel a COVID-19 világjárvány és az orosz-ukrán háború sok nemzet gazdaságát súlyosan érinti, és a benzinárak és az infláció is nagyon magas, úgy tűnik, hogy legalább a jóslatnak ez a része valamelyest helytálló volt. A 2022-re vonatkozó jóslat még éhínségre is utalt a következő szavakkal: "Olyan magas a búza ára, / Hogy az ember felbolydul" - ez a jóslat úgy tűnik, máris valóra vált, mivel a háború miatt sok időre leállt a gabonaexport Ukrajnából.

Lapozz, ha érdekel, mit jósolt 2023-ra Nostradamus!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.