Tökéletes társ a mindennapokban - Ezt várjuk egy szupernőies okosórától

Sportosan elegáns, és még okos is? Nem, sajnos nem a tökéletes férfiról van szó - bár szívesen fogadnánk egy ilyen tesztlehetőséget is, - sokkal inkább egy olyan eszközről, ami minden hölgynek hasznos társa lehet a mindennapokban. Szupernőies okosóra teszt következik, avagy lássuk, mit tud a Huawei Watch GT 2.

Nem könnyű a választás

A korlátozások idején - sok edzőteremből kiszorult társammal egyetemben - nekem is másféle sporttevékenységek után kellett néznem, ha nem akartam megmakkanni a négy fal között. Nem nagy kaland, de így jobb híján én is elkezdtem futni, először csak pár km-t, egy-két nap, majd egyre nagyobb távokat, heti több alkalommal. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy most már tényleg ideje nekem is beszereznem egy okosórát, amivel egy kicsit professzionálisabban mérhetem az elért eredményeket, és emellett még sok más dologban is hasznomra lehet.

A piacon mára már számos ilyen eszköz közül válogathatunk, nekem mégis nagyon nehezemre esett megtalálni a számomra leginkább megfelelőt, a legtöbb ugyanis inkább a férfi felhasználókat célozza. Éppen ezért nagyon örültem, hogy pár napja az én "tesztasztalomon" landolt a Huawei Watch GT 2 (42 mm, jégfehér) okosórája, ami nem csak külsőleg csodaszép, de tudásban is hozza az elvártakat.

Minden alkalomra tökéletes választás

Ahogy írom ezt a cikket, már az is kisebb fejtörést okoz, hogy a Lifestyle, vagy a Fashion&Beauty rovatba tegyem-e, hiszen a Huawei Watch GT 2 okosóra mindkét kategóriában tökéletesen megállja a helyét. Tesztalanyom ugyanis kétségkívül a széria egyik legdivatosabb, legnőiesebb darabja, amit bármilyen alkalomra bátran viselhetünk, ugyanakkor a mindennapi szabadidős, vagy sporttevékenységek során is kitűnő segítséget nyújt.

A Watch GT 2 jégfehér (ami a valóságban inkább világosszürke) cserélhető szilikon szíjjal érkezett, - ez mondjuk meg is lepett egy kicsit, de úgy voltam vele, hogy így talán még praktikusabb is, hiszen kevésbé látszik meg rajta a mindennapi használat. Az okosóra puha szíja kifejezetten kényelmes viseletet biztosít, az elegáns, arany színű 42 mm-es tok pedig még egy vékonyabb női csuklón sem tűnik túl nagynak. A rozsdamentes acél kivitel ráadásul még egy intenzív edzés után sem irritálta a bőrömet, (ami egyébként a nemesfémek kivételével nagyjából minden ékszerre allergiás tünetekkel reagál).

Éles bevetésen

Az első találkozó után érthető módon alig vártam, hogy edzés közben is kipróbáljam, így már aznap este fel is avattam egy jó kis spinningen. Itt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a mezei futástól kezdve az úszáson át még a SUP-ozás is rögzítve van az eszközön, így nehezen találhat magának olyan sporttevékenységet az ember, melynek során ne venné hasznát ennek az okosórának. Emellett a menürendszer is szuperül áttekinthető, a víz és porálló 3D Amoled kijelző pedig hihetetlenül gyorsan reagál minden egyes érintésre.

Edzés közben az óra nyomon követi a valós idejű pulzust, az elégetett kalóriát és az adott tevékenység hosszát, utána pedig a Huawei Health alkalmazásban összesíti az elért eredményeket és számolja ki az ajánlott regenerálódási időt. Távolsági sportok esetében a minél pontosabb, gyorsabb és precízebb helyzetmeghatározást GPS és GLONASS műholdas helymeghatározó rendszerek garantálják, amit egy 6 és egy 10 km-es futótávon is teszteltem, ahol a Watch GT 2 méterre pontosan ugyanannyit mért, mint a telefonos futóappom.

Huawei Watch GT2
42 mm - Jégfehér

Ami nagyon tetszett:

  • Hihetetlenül elegáns, bármilyen öltözékhez, alkalomhoz tökéletes
  • Extra hosszú akkumulátoridő
  • Rengeteg választható sporttevékenység
  • ​​​​​​Áttekinthető menürendszer
  • Könnyű kezelhetőség

Amit kicsit hiányoltam:

  • A jégfehér szíj inkább világos szürke
  • Hívásindítás, fogadás csak a férfiasabb, (46mm-es) kivitelben elérhető
  • A kapott e-mailekről értesítés érkezik, tartalmuk azonban nem megtekinthető az eszközön

A nappali aktivitásunk mellett ráadásul az éjszakai alvási szokásainkat is monitorozhatjuk vele. A Huawei TruSleep™ 2.0 segítségével ugyanis a Watch GT 2 tudományos szempontból is képes nyomon követni és diagnosztizálni a leggyakoribb alvási problémákat, miközben javaslatokat tesz a minél tartalmasabb pihenés eléréséhez. Ehhez alvás közben az óra figyeli a pulzust, elemzi a légzést és pontozza az általános alvásminőségünket.

Asszisztens a csuklódon

A Watch GT 2 a szabadidős tevékenységek mellett a munkában is nagy segítségünkre lehet, hiszen könnyedén szinkronizálhatjuk telefonos értesítéseinkkel, így biztosak lehetünk benne, hogy mindenről időben értesülünk még akkor is, ha a mobilunk épp a táskánkban pihen. S bár a bejövő hívások megjelennek az órán, ezek fogadása, illetve indítása is csak a férfiasabb, 46 mm-es sorozatban lehetséges, amiért tényleg nagyon kár, hiszen igazán hasznos funkció lehetne ebben a készülékben is. Ami viszont egyszerűen lenyűgözött, az a döbbenetesen jó akkumulátoridő, egy töltéssel a készülék nálam 4-5 napot is simán kibírt úgy, hogy szinte minden nap edzettem és zenét is hallgattam vele a beépített zenelejátszóról.

További részletek és információk a Huawei Watch GT 2-ről itt: https://consumer.huawei.com/hu/wearables/watch-gt2/

Oldalak