Hogyan bántak veled a szüleid? Így befolyásolta a személyiségedet

Most megértheted miért vagy olyan, amilyen!

Természetesen ez a cikk nem ér fel egy mélyreható pszichológiai analízissel, de mégis irányt mutathat, segíthet megérteni, hogy felnőttként miért vagy olyan, amilyen és fontos összefüggésekre jöhetsz rá. Érdemes lassan és tüzetesen végig menned a különböző lehetséges bánásmódokon, hiszen nagyon is megeshet, hogy egyszerre több is igaz rád, mert mondjuk, akit elhanyagoltak, az gyakran kevés szeretetet is kapott. Reméljük, hogy a cikk hatására sikerül válaszokat kapnod önmagaddal kapcsolatban!

Gyerekkorodban elhanyagoltak

A szüleid folyamatosan dolgoztak? Alig láttad az egyikkőjüket vagy akár mindkettőjüket? Ha visszaemlékszel őszintén azt mondanád, hogy elhanyagoltak és keveset foglalkoztak veled? Akkor ez megmagyarázhatja, hogy felnőttként miért igyekszel annyira kivívni mások figyelmét. Miért teszel folyton olyan dolgokat vagy változtatod meg állandóan a külsődet, hogy elérd, mások foglalkozzanak veled. Sőt, ha jobban szereted az állatokat az embereknél, de legalábbis szívesebben veszed magadat körbe velük, az emiatt is lehetséges, de ez igaz lehet akkor is, ha kevés szeretetet kaptál.

Sok szabadságot és teret hagytak neked

Így is lehet szebben mondani azt, ha valakit elhanyagoltak. Ennek a verziónak viszont meg van azaz előnye, hogy akár elhanyagoltak, akár egyszerűen több teret és szabadságot biztosítottak neked, akkor felnőttként ennek köszönheted a magabiztosságodat, gyakorlatisságodat, talpraesettségedet, függetlenségedet. Továbbá akár a sok egyedüllét vagy szabadság következtében szeretsz is egyedül lenni, nem félsz a magánytól, bár nehezebben birkózol meg a nagy társasággal.

Túl szigorúak voltak veled

Rövid pórázon fogtak? Mindig este hatra haza kellett menned? Alig kaptál kimenőt és folyton megmondták, mit tegyél? Vaskézzel uralkodtak feletted? Túlzottan óvtak és féltettek? Ez esetben érthető, ha felnőttként is szereted, ha megmondják neked mit tegyél, ha szükséged van az irányításra és görcsös megfelelési vágy van benned. Ugyanakkor egyeseknél ennek az ellenkezője is megmutatkozhat, hogy felnőttként lázadó vagy, utálod, ha megmondják, mit tegyél és korlátozni próbálnak. Ez is lehet az oka annak, ha valaki nem akar megállapodni.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!