Hangolódj az ünnepekre varázslatos kávéreceptekkel!
Semmi sem lehet felemelőbb az ünnepi időszakban, mint egy finom kávét kortyolgatva felidézni a régi utazások emlékeit. A rohanó hétköznapokat hátrahagyva, idén karácsonykor lepd meg magad és szeretteid a Nespresso ünnepi kávéreceptjeinek egyikével, és tedd teljessé a készülődés és ajándékozás pillanatait!
A Nespresso idei ünnepi limitált kiadású kollekciójával most varázslatos képzeletbeli utazásra hív, melyhez a legendás Belmond luxusutazásai és vonatútjai adták az inspirációt. A különleges, limitált kiadású kávék ízvilágának megalkotásához pedig Jean Imbert Michelin-csillagos séfet kérte fel a márka: a klasszikus espresso és double espresso, valamint az ízesített kávékapszulák összetett ízvilága lehetőséget teremt, hogy te is belekóstolhass a francia sztárséf gasztronómiai szakértelmébe.
Mandulás croissant és egy klasszikus feketekávé
A francia cukrászdák ihletéséből született Nespresso Almond Croissant Flavour kávét lágy tejjel és a narancsvirág különleges aromájával fűszerezve érdemes megkóstolni. Az elegáns és kifinomult ízkombinációkat kedvelők számára született meg az a különleges koktél, amelynek a vaníliaszirup, az ananászlé és a frissen facsart lime mellett az Unforgettable Double Espresso kölcsönöz intenzív aromát.
Próbáld ki a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávéreceptjeit, hogy az ünnepi készülődés után a közösen eltöltött karácsonyi pillanatok is igazán emlékezetesek legyenek!
UNFORGETTABLE DOUBLE ESPRESSO MOCKTAIL
Hozzávalók
- 1 Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávékapszula (80 ml)
- 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
- 10 ml vaníliaszirup
- 1 gerezd kezeletlen héjú lime leve (5 ml)
- 100 ml ananászlé
- 1 csipet gyömbérpor
- 1 friss szelet ananász (2 levéllel)
- 4 g barna cukor
Elkészítés
Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön.
A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.
GOURMET ALMOND CROISSANT LATTE
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávékapszula (110 ml)
- 100 ml 1,5 %-os tej
- 2-3 fújás narancsvirágvíz
- 4 g barna cukor
- 1 szem mandula
Elkészítés:
Készítsünk 110 ml Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb kávéscsészébe.
Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.
A Nespresso Feledhetetlen Ünnepek limited edition kávé- és kiegészítőkollekciója a készlet erejéig elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.