Agytápláló falatok - Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás. Nos ez az agyra is igaz. Agyunk és memóriánk működésére igenis hatással van étrendünk, a bevitt tápanyagminősége, és mennyisége. A szakértők egyöntetű véleménye szerint az antioxidánsokban gazdag ételek felelősek a jó memóriáért, így érdemes a mindennapokba beépíteni a főbb antioxidáns forrásokat, például az áfonyát, a gránátalmát, a banánt, a fokhagymát vagy épp a répát. Az antioxidánsok egyébként nem csak agyunk, hanem szervezetünk frissességéért is felelősek. Megkötik a szervezetet romboló szabad gyököket, ezáltal semlegesítik azokat.
2/5
Fotó: 123rf.com
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Agytápláló falatok - Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás. Nos ez az agyra is igaz. Agyunk és memóriánk működésére igenis hatással van étrendünk, a bevitt tápanyagminősége, és mennyisége. A szakértők egyöntetű véleménye szerint az antioxidánsokban gazdag ételek felelősek a jó memóriáért, így érdemes a mindennapokba beépíteni a főbb antioxidáns forrásokat, például az áfonyát, a gránátalmát, a banánt, a fokhagymát vagy épp a répát. Az antioxidánsok egyébként nem csak agyunk, hanem szervezetünk frissességéért is felelősek. Megkötik a szervezetet romboló szabad gyököket, ezáltal semlegesítik azokat.