Nehéznek érzik az életkezdést a fiatalok

Egy kutatás szerint munka és önmegvalósítási lehetőségeikben bizakodóbbak az előző negyedévben adott válaszaikhoz képest a 19-29 éves városi fiatalok. Az anyagi biztonság részindexe továbbra is a legrosszabb értékkel járul hozzá a fiatalok elégedettségét és jólétét vizsgáló index összértékéhez, de folyamatosan romlik az önállósodási lehetőségekről alkotott kép is.

"Alig több mint egyharmaduk elégedett"

A fiatalok az önmegvalósítási lehetőségek terén és a munkakörülményekben éreztek kismértékű pozitív előremozdulást az előző negyedévhez képest, ami összességében a K&H pályakezdők indexének +7 értékét eredményezte 2013. harmadik negyedévében. Ugyanakkor az önálló élet megteremtéséhez a körülményeket és lehetőségeiket nem látják kedvezőnek a pályakezdők, ez a részindex hosszabb távon is csökkenő tendenciát mutat.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
„A 19-29 éves városi fiatalok kevesebb, mint fele költözött el szüleitől, saját lakással csak 19 százalékuk rendelkezik. Bár lakáskörülményeivel alig több mint egyharmaduk elégedett, lakásvásárlást csupán 13 százalék tervez a következő három évben, további 24 százalék nyilatkozott úgy, hogy talán belevág az ingatlanvételbe. A lakáshoz jutási lehetőségeikkel kapcsolatban a fiatalok majd fele gondolja, hogy ez nem fog változni a következő egy évben” – mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

Oldalak

Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.
Lifestyle