Ne gondold, hogy hibáztál - 7 dolog, amiért sose kérj bocsánatot

Olyan világban élünk, ahol egyre több mindenért kell bocsánatot kérni – még akkor is, ha erre semmi szükség nem lenne. Ne hagyd, hogy az elvárások elnyomjanak, inkább légy tisztában azzal, mikor nem kell azt mondanod: sajnálom.

1. Ha megmondod az igazságot

Természetesen nem mindegy, milyen szándékkal és hangnemben közlöd valakivel a véleményed, de az tény, hogy az igazságért soha nem kell elnézést kérned. Sajnos nagyon kevés olyan ember van, aki jól viseli, ha az igazságot a szemébe mondják, pedig a legtöbb esetben ez sokkal kíméletesebb, mint a hazugság vagy a probléma jóindulatú körülírása.

Három barát beszélget nő férfi igazság kiderül

2. Ha nemet mondasz

Van Jim Carrey-nek egy filmje, az a címe, hogy Igenember: a főszereplő abba a szörnyű helyzetbe kerül, hogy mindenre igennel kell válaszolnia, vagyis mindent el kell fogadnia. Te ne legyél ilyen! Ne alázkodj meg, ne szorítsd magad háttérbe csak azért, hogy másoknak a kedvére tegyél. Semmi baj nincs azzal, ha nemet mondasz, főleg akkor, ha még az indokod is megvan, hogy miért teszed. Jogod van a saját véleményedhez, ezt soha ne felejtsd el.

Pénzt ajánl fel szerződés elutasít nemet mond

3. Ha egyedüllétre van szükséged

A magány iránti vágy nem bűn, hanem az ember alapvető szükséglete. Ez a fajta én-idő lehetőséget teremt arra, hogy egy kicsit magunkkal foglalkozzunk, rendezzük a gondolatainkat, álmodozzunk, töprengjünk. Ha úgy érzed, majd meghalsz azért, hogy egyedül legyél, ne szégyelld magad, hanem vonulj el, és ápold a lelked! Aki pedig hibáztatni mer ezért, az csak azért csinálja, mert iszonyatosan retteg a magánytól.

Fotó: 123rf.com

Oldalak