Azta: videóra vették a világűrből a napfogyatkozást, félelmetesen nézett ki

Teljes sötétségbe borult Amerika egy része a teljes napfogyatkozás miatt. A jelenség az űrből nézve is rendkívül látványos volt.

Az eseményt az interneten is rengetegen követték

Hétfőn este magyar idő szerint 20 óra 7 perctől kezdődött a teljes napfogyatkozás, ami az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada egyes részein is látható volt.

Az eseményt interneten is rengetegen követték, és az amerikai csatornák kivétel nélkül csak ezzel foglalkoztak egy darabig. Nem csoda, mivel a teljes napfogyatkozás sávjába eső területen mintegy 44 millió ember él, és a turizmus is beindult.

A galériánkban megmutatjuk, hogy milyen volt a különleges esemény a világűrből nézve! Egyszerre bámulatos, és félelmetes, ahogyan korong alakban sötétségbe borult a Föld egy része.

A természeti jelenséget először Texas államban lehetett megfigyelni, ahol helyi idő szerint hétfőn fél 12-kor érte el a teljességet mintegy 4 és fél percen keresztül. A Hold árnyéka bő egy órával később Maine államnál hagyta el az Egyesült Államok területét.
Kattints a további képekért!

Most Amerika, Kanada, illetve Mexikó égett igazi napfogyatkozás lázban. A látványos égi jelenségben Magyarországnak legutóbb 1999-ben volt része.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.