Lifestyle

Életmentő oka van: ezért viselnek az orvosok kék vagy zöld köpenyt műtét közben

Te is feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy operáció közben az orvosok miért épp kék vagy zöld köpenyt viselnek? Nos, cikkünkből most megtudhatod!

A műtőben a kék vagy zöld a "divat", máshol fehér

Az orvosokról, nővérekről vagy épp ápolókról mindenkinek egyből a fehér köpeny jut eszébe, nem véletlenül, hiszen az egészségügyben dolgozók többsége fehér uniformist visel. Ha azonban valakit már műtöttek élete során, esetleg nézett kórházi sorozatokat vagy filmeket, az pontosan tudja, hogy a műtősök ruhája a legtöbb esetben kék vagy zöld árnyalatban pompázik. De vajon miért épp ez a két szín a leggyakoribb operáció közben? Nos, a Mirror utána járt, galériánkban pedig mi is eláruljuk, mire jutottak!

A legtöbb embernek valószínűleg eszébe sem jutott elgondolkodni azon, hogy a műtősök miért viselnek kék vagy zöld színű köpenyt, ami érthető, hiszen sürgős egészségügyi problémák esetén senki sem agyal ezen. Pedig érdekes és életmentő oka van annak, miért ez a két árnyalat a leggyakoribb a műtőben, és akár az operáció sikeressége is múlhat rajta.
Kattints a további képekért!

Még, hogy ez a gyerek tiszta anyja...vagy apja? Egy tanulmány szerint az egyik szülőnek sokkal nagyobb szerep jut a gének örökítésében.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.