Karrier külföldön: egy magyar lány viszontagságai Angliában

Hérakleitosz szerint: „Az egyetlen állandó a változás maga”. Azt hiszem, aki manapság a munkaerőpiacon érvényesülni szeretne, annak talán ez az egyik legfontosabb bölcsesség, amit fejben kell tartania. Talán Judit történetének is ez lehetne az egyik alcíme. Szakértőnk, Eideh Titanilla cikkét olvashatjátok.

Görög Judit története

Többen kérték már tőlem, hogy adjak tanácsot a karrierjük építésével kapcsolatban. Azt hiszem, hasznos lehet, ha elmesélem Görög Judit történetét, melyen keresztül fény derül néhány hasznos dologra is.

Ahogy sokan, úgy Judit sem tudta konkrétan, amikor fiatal volt, hogy mivel szeretne foglalkozni. Nagyon szerette az angol nyelvet, a közgazdaságtant és nagyon érdekelte az üzleti élet, a pénzügyek. Amikor meghatározzuk az irányt, amerre haladni szeretnénk, időről időre igyekszünk a céljainkkal összhangba hozni a lehetőségeket. Szerintem ez az első fontos dolog, ami a legtöbbünknek segíthet: próbáljuk felmérni, hogy ott és akkor mi az, ami testhezálló lehet nekünk, tehát válasszunk a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

Amikor befejezte az iskolát, éppen otthonuktól nem messze nyitott újra egy szálloda. Beadta a jelentkezését, és mivel még nem volt munkatapasztalata (a nyári munkáktól eltekintve), így lényegében a HR osztályra bízta, hogy hol találnak neki helyet. Több interjú és egyeztetés után a titkárságon kezdett, ami gyakorlatilag meghatározta a karrierje későbbi irányát. Nem mindenkinek van szerencséje kifogni manapság olyan HR-es szakértőt, aki nem csupán üres álláshelyeket tölt be, de az álláskeresőt értékei alapján szemléli. Ezért határoztam el, hogy mint HR-es, coach workshop-jaimon segítek megtalálni a rejtett értékeiket az embereknek és a vállalkozások esszenciáját. Judit az igazat megvallva soha nem gondolta volna, hogy már elsőre olyan felelősségteljes posztra lehetne alkalmas – ugyanakkor a gyakorlat megmutatta, hogy pontosan ez az, ami neki való.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!