Ezért mondanak fel az alkalmazottak - Összeszedtük a 7 leggyakoribb okot

Sok főnök panaszkodik, hogy nem érti, miért mondanak fel sorra a legjobb alkalmazottai. Pedig a távozásnak a legtöbbször egyszerű oka van, amit egy jó vezető könnyen ki tud védeni: lássuk, mikor döntenek a távozás mellett a dolgozók!

1. Ha túlhajszolják őket

Semmi sem töri meg jobban a munkavállalókat, mint az, ha túlhajszolják őket. Egy új kutatás szerint, amit a Stanford egyetemen végeztek, a dolgozók óránkénti produktivitása jelentősen csökkent akkor, ha a heti munkaórák száma meghaladta az ötvenet. A legtöbb főnök sajnos nem tudja, hogy a sok feladatot kiválóan lehet ellensúlyozni béremeléssel, előléptetéssel, dicsérettel – ezekben az esetekben ugyanis a munkavállaló érzi, hogy van miért túlórázni.

2. Ha nem ismerik el a munkájukat

Ha nincs elismerés, rövid időn belül oda az összes lelkesedés – ezt valószínűleg senkinek nem kell(ene) magyarázni. Minden vezetőnek rendszeresen időt kellene szakítania arra, hogy megdicsérje az alkalmazottait, és biztosítsa őket arról, hogy jól végzik a munkájukat – persze, csak akkor, ha tényleg így van. A visszajelzések alapján ez nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem történik meg a munkahelyeken.

3. Ha nem foglalkoznak velük

Kutatások arra az eredményre jutottak, hogy az alkalmazottak fele azért hagyja ott a munkahelyét, mert a főnöke egyáltalán nem foglalkozik vele. Egy jó vezető ugyanis együtt ünnepel a munkavállalójával, ha az sikert ér el, de osztozik a bánatában is, és bizonyos mértékig képben van a dolgozó magánéletével is. Lehetetlenség olyan helyen dolgozni, ahol a főnök-beosztott viszony nem az egymás iránti figyelemre épül.

4. Ha becsapják őket

Nem csak egy párkapcsolatban fontos a bizalom, hanem a munkahelyen is. Ha egy beosztott egyszer elveszíti a bizalmát a főnökében, nagyon nehéz lesz újra ugyanúgy néznie rá, és ugyanolyan intenzitással és kedvvel dolgozni, mint régen. Ha a főnök nem tiszteli a másikat, akkor a beosztottnak miért kellene?

Fotó: telegraph.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!