Lifestyle

Veszélyes és mérgező mind: ezt az 5 ételt soha ne add a macskádnak – Tilos ennie belőlük!

Nagy baja is lehet a cicádnak, ha mégis fogyaszt valamelyik ételből a listán, így jobb, ha tisztában vagy az etetési szabályokkal a házi kis kedvencedet illetően.

Ne adj neki belőlük!

Nemrégiben a Femcafe.hu is beszámolt arról, hogy mik azok az emberi fogyasztásra alkalmas ételek, melyeket tilos a kutyáknak adni: bár ezek számunkra teljesen ártalmatlanok, sőt még egészségesek is, az ebeknek komoly problémákat és betegséget okozhatnak. Ilyenek például az édesítőszerek egyes fajtái, amelyek súlyos veszélyt jelentenek az állatokra, akik már egy minimális mennyiségtől is életveszélyes állapotba kerülhetnek. Nos, most ideje tisztába tenni, hogy mik azok az élelmiszerek, melyekből a cicák egyáltalán nem falatozhatnak, bármennyire is szépen néznek ránk, hogy osszuk meg velük a csemegénket. Galériánkban 5 olyan ételt mutatunk, amelyek tiltólistásak a macskák számára!

A vöröshagyma, a fokhagyma, a mogyoróhagyma és a zöldhagyma károsíthatja a macska vörösvérsejtjeit, ami vérszegénységhez vezethet. Éppen ezért ha a cicák nagy mennyiségben fogyasztják a hagymaféléket, az mérgező lehet számukra, a mérgezés tünetei között pedig a letargia, a gyengeség, az étvágytalanság, a hányás és a hasmenés is szerepelhet – ha ezek bármelyikét tapasztaljuk kedvencünknél, azonnal forduljunk állatorvoshoz.
Kattints a további képekért!

Te vajon mennyire ismered a házi kedvencek etetési szabályait? Ha kezdő gazdi vagy, és van némi kétséged, mit is adhatsz a kutyusnak, akkor cikkünk segítségedre lehet!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.