Miért titkolják a párok egymás előtt, hogy maszturbálnak? Hiszen szinte mindenki csinálja!

Nem az a baj, hogy csinálják, hanem az, ha nem beszélnek róla.

Még napjainkban is sokan félve vagy egyáltalán nem mernek beszélni a maszturbálásról. Holott azt lehetne mondani: szinte mindenki csinálja, csak nem beszél róla. Rengeteg a félreértés a maszturbálás körül, ami tabuvá teszi a témát. Emiatt érezzük kínosnak, hogy egyáltalán beszéljünk róla, pedig egy párkapcsolatban elengedhetetlen.

Teljesen normális, ha egy pár beszél az igényeiről vagy arról, hogyan szeret maszturbálni. Az a baj, sokaknak még mindig az önkielégítéssel van problémájuk, mert a társadalom gyermekkorunk óta hihetetlenül negatív üzeneteket közvetít arról, mennyire helytelen, rossz vagy erkölcstelen önmagunk megérintése, ami valójában elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezni tudjuk felnőttként a szexet. Aki megismeri a testét, és képes örömöt szerezni magának, olyan értékes tapasztalat birtokába jut, amit meg tud majd osztani a párjával. Ezzel mindkettőjükkel csak jót tesz: az egyik orgazmushoz jut, a másik fél sikerélményhez.

Jobb nem titkolózni

Dr. Tina Read szexológus osztott meg egy érdekes történetet a Huffingtonpost oldalán.

Felkereste őt egy házaspár, és elég rossz szexuális állapotban voltak. 15 éve házasok és két tizenéves gyerekük volt. Mindkettő szinte naponta maszturbált, nagyjából ugyanabban az időben este, anélkül, hogy a partner tudta volna. Ráadásul egyik sem akarta, hogy a másik megtudja, mert túlságosan szégyellték a viselkedésüket.

Tina filozófiája a következő: jobb nem őrizni titkokat egy kapcsolatban. Azt javasolta a párnak, előbb beszéljék meg, mivel elégedetlenek a nemi életüket illetően és csak aztán keressék fel ismét. Három hónappal később megtették. Mint kiderült, eleinte húzták-halasztották, hogy beszéljenek róla, azután összevesztek rajta, amikor szóba jött, végül három hónapos küzdelem után és nagy vonakodással megosztották egymással a problémájukat.

A szexuális dühük miatt képtelenek voltak beszélni, emiatt találtak más, kihasználatlan utat a kapcsolatukban.  A szakértő szerint mindig ki kell deríteni, miért érzi sok pár tabu témának a maszturbációt. Úgy gondolja, hogy mindaddig nem megosztó a párkapcsolatban, amíg a párok nyíltan kezelik és nyitottan állnak hozzá. Akkor mégis mi a probléma?

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak