Lifestyle

Te tudod, miért hiányzik a Colosseum fele?

A római Colosseum közel kétszer akkora volt, mint ma!

Milliókat vonzó látványosság

Már évtizedek óta mágnesként vonzza a turistákat Róma, ami napjainkban is az egyik legfelkapottabb turisztikai úti cél. Ami pedig a városon belüli látványosságokat illeti, általában a bakancslistán előkelő helyet szokott elfoglalni a Colosseum, ami szinte mindenki fantáziáját megmozgatja, pláne azok után, hogy Russell Crowe olyan mesterien alakította 2000-ben a Gladiátor c. filmben a hadvezért, Maximust. Az tény, hogy a Colosseum falai bizony rengeteg vérontást láttak.

Az amfiteátrum - mint amilyen a Colosseum - római találmány. A több emeletnyi magasságú, elliptikus formájú arénát ülőhelysorokkal látták el, hogy a nézők biztonságosan szemlélhessék a látványosságokat, hiszen a cél természetesen a nép szórakoztatása volt, és persze az, hogy mindezért hálásak legyenek a császárnak.

Kíváncsi vagy arra, hogy mégis hová lett a Colosseum fele?

Kattints a galériára!

Az épületet i. e. 70-ben kezdték építeni Vespasianus császár idején. Miután 80-ban megnyílt, számos tevékenységnek és bemutatónak adott otthont, mint amilyenek az említett gladiátorharcok és egzotikus állatviadalok.
Kattints a további képekért!

Sötét múlt emlékeit őrzik a robosztus falak. Less be, ha mersz!

leadkép: 123rf.com/ forrás: brightside

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.