Lifestyle

Miért fontos, hogy már gyerekkorban megismerjük a zenét?

A gyerekek életének első három évében folyamatosan alakulnak ki azok az agyi kapcsolatok, amelyek később megalapozzák a beszédet és nyelvet, valamint a motoros és kognitív készségeket. A zene tökéletes arra, hogy ezeket fejlesszük és elősegítsük az agy két félteke közötti kommunikációt. Természetesen mindez nem elég, hiszen az is szükséges, hogy a kicsi aktívan közreműködjön a zenélésben.

Bővül a kommunikáció és a képzelőerő

Egészen kicsi korban a gügyögés és a hangok segítik a hallás fejlődését és azt, hogy a beszédhez szükséges idegpályák kialakuljanak. Azok a csecsemők, akik többet gügyögnek sokkal nagyobb szókinccsel fognak rendelkezni. Már a kicsik is képesek arra, hogy tökéletesen utánozzák a hallott hangokat.

A zene boldogabbá tesz

Ha élő zenéről van szó, akkor mi felnőttek már tudjuk, hogy mekkora élményt jelenthet. Kicsikre ez fokozottan igaz, mivel feldobja a hangulatukat és segítségével elkerülhető a szomorúság és a betegségek. Szervezzünk a kicsikkel előadásokat, amely során közösen éneklünk és mókázunk. Ezek a pillanatok tökéletesek arra, hogy pozitív érzelmeket váltsunk ki belőlük és átjárja őket az öröm, valamint a szeretet.

Érzelmileg fejlettebbé válhat

A zenét kedvelő gyerekek érzelmileg sokkal fejlettebbek társaiknál és sokkal több empátiával is rendelkeznek. Általában magas az önbecsülésük és sokkal könnyebben megbirkóznak a szorongással. A hangszereken való játék során a tanár, valamint a szülő lelkesedése nagyon fontos, hiszen ez önbizalmat ad a gyereknek. Azok a szerencsések, akik ilyen gyermekkort élnek át, sokkal jobban fognak kommunikálni felnőtt korukban. Épp ezért szülőként érdemes minél előbb átkutatni egy hangszerbolt kínálatát, hogy megtaláljuk azt a hangszert, amelyen gyermekük élvezettel játszhat a jövőben.

Javul a koncentrációs készség

Zenei oktatással javítható a koncentrációs készség, mert figyelmesen kell hallgatni a zenét és emellett számos más dologra is koncentrálni kell. A ritmus, a hangmagasság, a sebesség mind fontos és ezekre az oktatás során folyamatosan figyelniük kell.

Hangulatjavító

A felnőttek már nagyon jól tudják, hogy a zene tökéletes hangulatjavító. Gondoljunk csak gyerekkorunkra, amikor édesanyánk altatódalt énekelt fektetéskor. A dal megnyugtat, feldobja a lelket. Ma már nagyon sok betegség esetén is alkalmaznak zeneterápiát, hiszen a kutatók is elismerik, hogy a zene képes gyógyítani is. Szívritmus szabályozásra és vérnyomás csökkentésre kiváló megoldást nyújt.

Bármely hangszerbolt Budapest környékén vagy az ország bármely pontján garantáltan segít majd gyermekednek megtalálni azt a hangszert, amelynek megtanulásával szívesen tölt majd időt. Szerezzétek be ti is az első hangszert és vágjatok bele a zenélésbe!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...