Lifestyle

Ez a férfi szűzen halt meg és soha életében nem találkozott nővel

Akármilyen hihetetlenül is hangozzék - pláne, a mai világban -, de igaz! Legalább egy olyan ember létezett ezen a bolygón, aki nemhogy szűzen halt meg, de soha életében nem találkozott nővel.

Évezredek óta léteznek különféle vallásokat gyakorló emberek, akik szerzetesként élnek kolostorokban. Ezek az emberek nagyrészt (vagy teljesen) távol élnek a külvilág többi részétől, hogy a hitnek, az imádságnak és a közösségnek szenteljék magukat. Ezek a személyek nemcsak keresztények, hanem többek között buddhisták, és taoisták is lehetnek. Görögország egyik félszigetén található az Athosz-hegy, ami körülbelül 20 kolostornak ad otthont már egy évezrede, és ahol a különféle keresztény szerzetesek rendkívül elszigetelten élnek. Így fordulhatott elő, hogy egy szerzetes úgy élte le az életét, hogy soha nem találkozott nővel.

Kattints a galériára!

Görögország ezen rendkívül gyönyörű részén, az Athosz-hegyen találhatóak a keleti ortodoxok (görög, bolgár, orosz ortodox és szerb) kolostorok, a hihetetlenül meredek dombok tetején. Ám ezekbe a kolostorokba nem léphetnek be nők! Ha valamely hölgy mégis kíváncsi rá a saját szemével, csak csónakból csodálhatja meg, mivel eleve tilos a szigetre lépnie. Egy ezer éves dokumentum, IX. Kónsztantinosz bizánci császár által kiadott bulla szerint még nőstény állatok sem tartózkodhatnak a közelben, nemhogy maguk a nők.
Kattints a további képekért!

Malakiás püspök szerint a 112. pápa után eljön a végítélet napja. Vérfagyasztó jóslatok láttak napvilágot.

forrás: grunge, leadkép: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.