Ez Európa? Betiltották a miniszoknyát a tömeges szexuális támadás után

Nem vehetnek fel átlátszó blúzt és miniszoknyát a németországi Pocking városának diáklányai, mert félreértésre ad okot – áll abban a levélben, amit a helyi iskola vezetői küldtek szét a szülőknek. Az oktatási intézmény közelében 200 bevándorlónak terveznek ideiglenes szállást biztosítani, és már előre félnek a lehetséges következményektől.

Botrány botrány hátán

A ripost azt írja, nem csak a lányok visszafogott öltözködésének fontosságára hívták fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a rasszista, kirekesztő megjegyzéseknek nincs helye. A lap úgy tudja, a migránsok elvileg nem kaptak semmilyen figyelmeztető levelet azzal kapcsolatban, hogyan kellene viselkedniük.

Nem véletlenül tartanak egyébként a következményektől az iskola vezetői. Az egész világ felbolydult, amikor kiderült, hogy Kölnben, Hamburgban és Stuttgartban is megtámadtak, szexuálisan molesztáltak, kizsebeltek nőket 2015 szilveszterének éjjelén. Van, akinek a fenekét, másoknak a mellét fogták meg, és nem csak civileket, hanem egy rendőrnőt is zaklattak.

Az Index információi szerint Kölnben az észak-afrikai arabokból álló bandák tagjai az év utolsó estéjén a pályaudvaron verődtek össze; feltehetően nem most érkezett menekültek, hanem olyan bűnözők voltak, akik már évek óta Kölnben élnek. Később kiderült: a randalírozás szervezett volt, tudatos stratégiával vették körbe, és lopták meg áldozataikat.

Az esetre több ismert politikus is reagált: Heiko Mass szövetségi igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a szervezett bűnözés új dimenziójáról van szó, míg Angela Merkel szerint kemény választ kell adni a nők ellen elkövetett kölni támadásokra. Henriette Reker, Köln polgármesternője pedig a februári 4-i karnevál előtt magatartási szabályokat hozott a nők számára: a ripost azt írja, "egy karnyi távolságot kell tartaniuk az idegenektől, egy csoportban kell mozogniuk, és nem szabad hagyniuk, hogy elválasszák őket egymástól."

Ha te is figyelemmel követed az eseményeket, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: Így élnek egy 10 emeletes háztömb lakói - Fotók!

Fotó: scmp.com; Leadfotó: minsandpalettescom; Forrás: ripost.hu, Index

Szólj hozzá Te is!