Lifestyle

Téged is elkapott a téli megfázás? Így lélegezz hatékonyan, ha bedugult az orrod

Nem nehéz azonosulni azzal, hogy az orrdugulás meg tudja keseríteni a napjainkat, hiszen hirtelen nem tudjuk zökkenőmentesen ellátni első számú létfenntartó mechanizmusunkat, a légzést.

Beszéljünk a légzésről!

A hétköznapokon nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a légzésnek, mert annyira magától értetődő, hogy megtöltjük tüdőnket oxigénnel. Pedig nagyon is fontos róla beszélni, hiszen ez a folyamat tart minket életben. "Amikor mélyen és lassan lélegzünk, az lelassítja a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, és segít a stressz oldásában. Tehát a lassú, mély lélegzetvételre való koncentrálás kiváló módja annak, hogy csökkentsük a stressz és a szorongás érzését" - magyarázza Dr. Deborah Lee, a Dr Fox Online Pharmacy orvosa.

[pinterest=LINKBEILLESZTÉSEIDE]

Lee magyarázatából egyértelművé válhat, hogy az orrlégzés nagyon is fontos és bizonyos jótékony hatásait nem tudjuk pótolni a szájon át történő légzéssel. De mi van akkor, ha megbetegszünk és bedugul az orrunk?

A szájlégzés már problémásabb

Az orrlégzéssel szemben az ismételt szájlégzés szájszárazságot és fáradtságot eredményezhet, valamint a vérnyomást is megemelheti. Ezért olyan szörnyű a megfázás és az allergia, amikor az orr szinte folyamatosan el van dugulva és az orrlégzés gyakorlatilag kivitelezhetetlenné válik. Szerencsére van pár légzéstechnika, amely segíthet mélyeket lélegezni, amikor az orrunk eldugult.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...