Lifestyle

Szilveszteri bulit tervezel? Edd ezeket a parti előtt, és szinte biztos, hogy nem leszel másnapos!

A szilveszteri bulik után az emberek többsége macskajajjal ébred az alkoholfogyasztás miatt, azonban szerencsére léteznek olyan tippek, trükkök és praktikák, amelyek enyhíthetik a másnaposságot, sőt mi több, meg is előzhetik azt.

Erre figyelj oda, és nem lesz baj!

Fejfájás, hányinger, szájszárazság, szomjúság, fényérzékenység, fáradtságérzet és kézremegés – ez csak néhány a másnaposság tünetei közül, melyek egyénenként eltérőek lehetnek. Egy biztos: már a hideg is kirázza a legtöbb embert, ha a macskajaj szimptómáiról olvas, ami nem is meglepő, hiszen mindenki szeretne úgy bulizni – főleg szilveszterkor –, hogy elkerülje a túlzott alkoholfogyasztással járó kellemetlenségeket. Persze sokak szerint elég, ha másnaposan megeszünk egy nagy tál húslevest vagy iszunk egy pohár hideg tejet, esetleg jó sok vizet, és a tünetek máris enyhülnek, ezek a trükkök és praktikák nem mindenkinél válnak be, így érdemes már a parti előtt odafigyelni néhány dologra, főleg arra, hogy mit eszünk aznap, mielőtt nekiállnánk iszogatni. Érdemes a buli előtt sokat aludni és rengeteg vizet inni, de galériánkban azt is eláruljuk, hogy a Mindmegette milyen ételek fogyasztását javasolja a másnaposság elkerülése érdekében!

A tápláló, fehérjében gazdag élelmiszerek fogyasztásával lassíthatjuk a gyomor kiürülését, így az alkoholt is jobban felszívják, így érdemes például tojást, zabot és rostban gazdag banánt enni a nagy buli előtt.
Kattints a további képekért!

A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni, akár egész napokat, sőt heteket is tönkretehet. Éppen ezért olykor nagyon jól jöhet, ha tisztában vagyunk néhány kifejezetten hatékony házi praktikával, melyek enyhíthetik fájdalmunkat, amíg sikerül eljutnunk a fogorvoshoz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.