Mindez azt jelenti, hogy az előző napról megmaradt, újramelegített tésztaétel sokkal kevésbé volt szénhidrátdús, mint a frissen főzött. Dr. Denise Robertson, a Surrey Egyetem kutatója a kísérlet után elmagyarázta, mi ennek az oka: az újramelegített tészta szerkezete úgynevezett rezisztens keményítővé változik, melyet az emésztőenzimek nem tudnak lebontani, s mivel nem jut be közvetlenül a véráramba, nem biztosít azonnali energiát a szervezetnek.
5/5
Fotó: Pinterest
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
Mindez azt jelenti, hogy az előző napról megmaradt, újramelegített tésztaétel sokkal kevésbé volt szénhidrátdús, mint a frissen főzött. Dr. Denise Robertson, a Surrey Egyetem kutatója a kísérlet után elmagyarázta, mi ennek az oka: az újramelegített tészta szerkezete úgynevezett rezisztens keményítővé változik, melyet az emésztőenzimek nem tudnak lebontani, s mivel nem jut be közvetlenül a véráramba, nem biztosít azonnali energiát a szervezetnek.