Egy volt amerikai tábornok szerint nem várt fordulat következhet az orosz-ukrán háborúban: rémisztő képet festett a szakértő

Egy volt amerikai tábornok "nehézsúlyú bokszmeccshez" hasonlította Oroszország ukrajnai háborúját, és azt mondta, hogy "kiütéses győzelem" következik.

Közel 4 hónapja tart a háború

Egy nyugalmazott amerikai tábornok az Oroszország és Ukrajna közötti harcokat bokszmeccshez hasonlította, miközben a kelet-európai országban zajló háború a négy hónapos határhoz közeledik. "Ez egy nehézsúlyú bokszmeccs" - írta hétfőn késő este egy Twitter-bejegyzésben Mark Hertling nyugalmazott altábornagy, aki az amerikai hadsereg európai parancsnokaként szolgált. "A két hónapja tartó harcban még nem volt kiütéses győzelem, de el fog jönni, ahogy az orosz erők egyre jobban megfogyatkoznak".

Hertling szerint a két fél közötti harcok a kelet-ukrajnai Donbas térségében olyanok voltak, mint egy "ütés-ellenütés" harc, ahol a tüzérségi tűzváltások, ellentámadások és a mozgó frontvonalak miatt nehéz volt előrelépni. "A donbászi harc már több mint két hónapja tart, így az elvárás az lenne, hogy az egyik vagy a másik oldalon előrelépés történjen" - mondta Hertling. "Ez nem történt meg" - tette hozzá, majd elmondta, hogy bár Oroszországnak és Ukrajnának továbbra is vannak veszteségei, Ukrajna egyelőre élvezheti a nagyobb "akarat és morál" előnyét.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2