Áztasd vízbe a mandulát, mielőtt megennéd: elképesztő dolgot fogsz tapasztalni

Az áztatott mandula nem csak trend vagy különcség: olyan változást indít el a testedben, amit te is érezni fogsz.
Egy apró lépés a konyhában óriási hatással lehet rád
A mandula a legtöbb háztartásban megtalálható, hiszen egészséges, finom és könnyen elérhető rágcsálnivaló. Tele van értékes tápanyagokkal, E-vitaminnal, magnéziummal, egészséges zsírokkal, sőt, még az agyműködést is serkentheti. Sokan nassolnivalóként fogyasztják, mások smoothie-ba, zabkásába keverik, vagy akár salátákra szórják. De azt kevesen tudják, hogy ha mindössze néhány órára vízbe áztatjuk a mandulaszemeket, azzal olyan biokémiai folyamatokat indítunk be, amelyek még táplálóbbá és könnyebben emészthetővé teszik ezt a csodamagot. Az ősi ajurvédikus orvoslásban például már évszázadokkal ezelőtt is hangsúlyozták az áztatás fontosságát – nem véletlenül.
Lapozd fel a galériát és eláruljuk, mire számíthatsz, ha 6-8 órára vagy akár egy teljes éjszakára beáztatod a mandulákat evés előtt!

Leadfotó: 123RF