Május a Kígyó hónapja a kínai asztrológia szerint – Lassan, de biztosan indulnak meg ügyeink

Megérkezik a nyár is, igaz, kissé visszafogottan. Mire számíthatunk még májusban? Olvasd el szakértőnk, Padma előrejelzését!

Május 5-én vasárnap este léptünk a Kígyó havába

A jelenlegi időjárást elnézve ez még hihetetlen, de ezzel kezdetét veszi a kínai öt elem tana szerinti nyár. A következő három hónapot alapvetően a tűz elem uralja, amely mostanra elegendő erőre kapott a tavasz fa elemétől.

Természetesen a világunkat átható energiák összhatását kell szemlélni, így valószínűleg érzékelhető lesz a víz elem jelenléte is, amely majd némileg visszafogja a tűz erejét. Talán kicsit hűvösebb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál, és esni is többször fog. Nem csoda, hiszen a Disznó évében járunk, amely jang-víz töltésű, ebben kellene a nyár tüzének fellobbannia. Ez a visszafogottság az életünkre is hasonlóan hat: ha kevesebb a napsütés, jobban hajlunk a melankóliára, és ha esik az eső, bezáródunk a négy fal közé, aktivitásunk visszafogottabb lesz. Az extrovertált energiákkal bíró nyár ellenére is többet foglalkozunk majd belső ügyeinkkel, és többször elgondolkodunk mélyen az élet nagy kérdéseiről.

Ugyanakkor érezhetően felszabadulunk az áprilisi Föld-Sárkány hónap súlyos energiái alól, és a megnyugvásé, lelki kisimulásé lesz a főszerep. Dolgainkban lassú, de biztos előrelépés lesz tapasztalható, így legyünk türelmesek és derűlátóak, és az apró eredményeknek is örüljünk.

Jó energiákat kapunk minden fajta rendezkedéshez, rendszerezéshez, rendrakáshoz, legyen az a lakásunk, gardróbunk, vagy akár a számítógépünk mappái. Nem kell mindezt magadra erőltetni, hiszen jönni fog az „ihlet”, egyszerűen kedvet kapsz, és magad is csodálkozol majd, milyen könnyedén találja meg minden régóta kallódó dolog a maga helyét. Jó érzés lesz, hogy végre átlátsz mindent, tudod, mi hol van, és egyáltalán: mi mindened van, amiről már régen megfeledkeztél, pedig milyen hasznos.
Előtérbe kerülnek a nyugodt, békés programok, kikapcsolódás, pihenés, wellness. Ne erőltessük most a rohanást, hagyjuk inkább a dolgokat a maguk tempójában haladni. Lassuljunk mi is együtt a kellemes jin-föld energiákkal, fogadjuk el a gondoskodást.

Mi jellemzi még a Föld-Kígyó hónapját? Olvass tovább a következő oldalon!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!