Ezzel az új trükkel csapolják meg a bankszámládról a pénzt – a magyar csaló mindent kidolgozott

Az internetes bűnözők egyre trükkösebbek, és ha nem vigyázol, könnyen eltűnhet a bankkártyádról a pénz.

A magyar férfi módszere tényleg jól fel van építve

Rengeteget változott a világ, és nagyon résen kell lennünk, ha nem szeretnénk, hogy az internetes bűnözők kifosszanak minket. A hackerek, és a szimpla csalók a legkülönfélébb csalásokat találják ki, ráadásul állandóan újítanak, hogy mi belesétáljunk a csapdájukba.

Ne feledjük, a legfontosabbat, hogy egy cég, áruházlánc, de a még a saját pénzintézetünk sem fogja elkérni a bankkártyánk adatait SMS-ben, elektronikus levélben, vagy telefonon keresztül.

Ha vásárolunk, és megadjuk a bankkártyánk hátoldalán megtalálható CVV/CVC kódot, akkor is ellenőrizzük, hogy megbízható oldalon járunk-e. Nézzük meg az URL címet, mert abban is mindig vannak gyanús elemek, ha a csalók valamilyen oldalt hoztak létre.

Most egy a Dominikai Köztársaságban élő magyar férfi azonban olyan átverést hozott létre, ami iszonyatosan trükkös. A galériánkból megtudhatod, hogy mire érdemes figyelni!

A Fővárosi Főügyészség számolt be róla, hogy vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz egy szövevényes csalássorozatot Dominikából végrehajtó magyar férfival szemben. Érdemes megnézni, hogyan alakította ki az átverést, hogy véletlenül se sétáljunk bele hasonló csapdába.
Kattints a további képekért!

Az OTP Bank mindig ismerteti az internetes bűnözők módszereit, akik a pénzedre pályáznak.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.