Kossuth Lajosról rendkívüli relikvia került elő a semmiből, ami rengeteg pénzt ér

Még többet ér úgy, hogy Kossuth Lajos alá is írta a különleges fényképet.

Hamarosan el fogják árverezni

Kossuth Lajos a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb személyisége volt. A magyarok szemében ő volt a nemzeti önrendelkezés és a polgári demokrácia szimbóluma, aki a Habsburgok elleni harcban megtestesítette a magyar szabadságszeretetet és hazafiságot.

Ahogyan a Blikk is megemlítette, 1848. szeptember 24-én Kossuth Lajos olyan nagy hatású toborzóbeszédet tartott Cegléden, ahol a szabadságharc leverése után is őrülten tisztelték, hogy a város lakói országgyűlési képviselőjükké és díszpolgárukká is megválasztották, de ekkor az egykori kormányzó-elnök már Olaszországban élt, ám ott is a magyarok ügyét szolgálta.

Később 1877. január 24-én száz ceglédi jelent meg a volt kormányzó Torino melletti, Collegno al Baracconéban lévő villájánál, el is híresültek "turini százak" néven. Azonban, hogy itt mi történt, és milyen relikviát találtak Kossuthról, az a galériánkból kiderül!

„Kossuth mindenkit beinvitált, nézzék meg a házát és a kertjét, majd elmesélte, hogy pár napon belül Torinóba utazik, ami alkalomból egy Ambrosetti nevű fényképész portrét fog róla készíteni” – mesélte a Blikknek Szabó József gyűjtő.
Kattints a további képekért!

A magyar történelem megkerülhetetlen alakja a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...