Lifestyle

Óriási hazai siker: magyar borászatot választottak Európa legjobbjának

Hatalmas megtiszteltetés érte a Szepsy Pincészetet, ráadásul Szepsy Istvánt Golden Vine Hall of Fame Award díjjal tüntették ki, s így bekerült a Hírességek Csarnokába.

"Valami újat, valami meglepőt mutatni"

Október 14. és 16. között rendezték meg idén a Golden Vines Awards díjátadót, s a fine wine Oscar-gálájának is nevezett, rangos eseményen két fontos díjat is elhódított a magyar Szepsy Pincészet. Magát a pincészetet Európa legjobbjának választották, ami már önmagában is hatalmas megtiszteltetés, de ha mindez nem lenne elég, Szepsy Istvánt emellett beválasztották a Golden Wines Hírességek Csarnokába is - adta hírül a 24.hu a Dining Guide-ra hivatkozva.

A díjat ifj. Szepsy István vette át, aki a nem mindennapi kitüntetés kapcsán így nyilatkozott a Dining Guide-nak: "Ez egy olyan díj, amit azoknak osztanak ki, akik 2022-ben is képesek valami újat, valami meglepőt mutatni, megújulni a borvilágban. A díjakat szavazás útján osztják ki, ez úgy megy, hogy öt hónapon keresztül, januártól május végéig minden szakmai platformon megjelenítik a szavazás lehetőségét, nem kötelező persze, de lehet szavazni. Aki például WSET-iskolába, vagy Sommelier-képzésre jár, borkereskedő, vagy valahogyan igazoltan kapcsolódik ehhez a szakmához, az egy adott adatbázisból szavazhat a választottjára. Erre a listára felkerülni pedig csak korábbi, nemzetközi sikerek alapján lehetséges. Ezt a listát titkosan állítják össze, amit én leszűrtem, az az volt, hogy ide a Szepsy Pince olyan borokkal került be, amik Londonban voltak nagyon sikeresek. A londoni piacon 22 éve vagyunk jelen, emiatt figyelhettek fel ránk. A szavazatokat a beérkezés után persze nagyon átnézik, hónapokig vizsgálják a hitelességüket, úgyhogy egy nagyon jelentős, az egész szakmát érintő, az egész szakmát bevonó díjról besszélünk."

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége a cikknek!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nagyszabású gálaműsorban választják meg június 11-én Magyarország Szépét. A Dunán 19:45-től látható show-ban a döntőbe jutott 16 legszebb versenyző több tourban vonul fel sztárfellépők kuriózumnak...
Lifestyle
A dolgozók szóhoz sem jutottak, amikor beértek reggel a munkahelyükre. A kutya előző este, záróra előtt érkezett.
Lifestyle
Nem mindegy milyen programokat szervezünk az intim gyantázás előtt és után, valamint a szőrszálak mérete is befolyásolhatja a kezelés sikerességét. Olvass tovább, 10 dolgot mutatunk, amivel érdemes...