Lifestyle

Vallott az állatorvos: ezért ne húzd le soha a macska- vagy kutyaürüléket a WC-n - Undorító és veszélyes lehet, ha mégis így teszel

A szakember mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne húzzuk le a macska- vagy kutyaürüléket a WC-n, ugyanis ennek súlyos egészségügyi problémák kialakulása lehet a következménye.

Te is ezt csináltad eddig? Ne tedd!

Bár nagy felelősséggel jár, egy kisállat rengeteg örömöt csempészhet egy család életének mindennapjaiba, főleg akkor, ha gyerekek is vannak. Legyen szó azonban cicáról vagy kutyáról, a háziállatokkal olykor nehéz bánni, főleg a szobatisztaságra való nevelés tekintetében. A benti macskák esetében talán még könnyebben megy a dolog az alomra szoktatás miatt, azzal azonban érdemes tisztában lenni az állatorvos szerint, hogy sem a cica, sem pedig a kutyus ürülékét nem tanácsos lehúzni a WC-n, még akkor sem, ha kedvencünk például egy olyan fajta alomba piszkított, amit elméletileg nem baj, ha a saját vécénkbe öntünk, hiszen nem tömíti el a lefolyót. Galériánkban eláruljuk, miért lehet egyszerre undorító és veszélyes, ha mégis lehúzzuk a WC-n a kutyák vagy macskák ürülékét!

Ahogyan a Mirror is írja, a szakértők szerint az állati ürülékben egy toxocara nevű parazita található, amely nem pusztul el a WC-ben található víztől, hiszen jól bírja a magas hőmérsékletet és a zord körülményeket is.
Kattints a további képekért!

Távol tartanád a macskádat a szobanövényeidtől, de egyikben sem szeretnél kárt tenni? Van egy szuper módszer, ami mindkét problémára megoldást kínál!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.