Lifestyle

Ez a növény elűzi az összes idegen macskát a kertedből: távol tartja a kóbor betolakodókat a virágágyástól és a veteményestől is

Ha te is unod már, hogy a gyönyörű virágjaid és a kertben termesztett növényeid idegen macskák áldozatául esnek, akkor érdemes beszerezned ezt a nem mérgező gyógynövényt, amely végleg elriasztja a területeden ólálkodó szőrgombócokat.

Messzire futnak majd, ha megérzik a szagát

A macskákat a legtöbb ember szereti, hiszen imádni való cukiságokról van szó, akik rengeteg örömet tudnak csempészni a mindennapjainkba, persze csak akkor, ha a saját állatunkról van szó, és nem azokról a cicákról, akik a kertünkben ólálkodnak, és akaratlanul is összetapossák növényeinket, valamint alomtálcakánt használják virágágyásainkat. Persze az sem kellemes, amikor a gondosan karbantartott pázsiton elhullott rágcsálókkal találkozunk, amit egy idegen macska hozott nekünk ajándékba. De vajon mivel tarthatjuk távol a nem kívánt látogatókat kertünktől? Nos, van egy növény, ami elriasztja a cicákat, és amit „ijesztő macskanövényként” tartanak számon, nem véletlenül, ugyanis ha a szőrgombócok megérzik a gyógynövény illatát, jó messzire futnak majd. Hogy mely növényről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

Ha te is macskamentes kertre vágysz, akkor mérgező molygolyó/molygombóc helyett ültesd inkább a kertbe a Coleus Canina nevű növényt, amit magyarul macskajajnak, macskaűzőnek vagy épp macska-jaj zöldnek is fordítanak.
Kattints a további képekért!

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.