7 titkos mód, ahogy a lovak kifejezik az irántad érzett szeretetüket

A lovak a leggyönyörűbb és legmágikusabb állatok a világon. Aki nem ismeri őket, az fensőbbségesnek és megközelíthetetlennek látja őket, aki viszont érzi minden rezdülésüket, tudja, tudnia kell, hogyan fejezik ki szeretetüket. Bár nem tudnak beszélni, igenis tetten lehet érni az érzelemnyilvánítást – olvasd el cikkünket, és rájöhetsz, hogyan viselkedik az az állat, aki imádja a gazdáját.

Hozzád dörgölőzik

A filmek tele vannak olyan jelenetekkel, amikben az emberek a lovak orrát simogatják – lehet, hogy a patás állatok tolerálják, de egyáltalán nem biztos, hogy jól is esik nekik. Ha azonban ők mennek oda hozzád, és ők nyomják, dörgölik az arcodhoz az orrukat, akkor biztos lehetsz benne, hogy szeretnek. Simogasd meg őket, ilyenkor erre vágynak!

Ha hívod, odajön hozzád

A lovak hihetetlenül intelligens állatok. Ha szeretnének veled lenni, akkor a világ végéről is meghallják, amikor hívod őket – nem számít, hogy kiabálsz, vagy csak suttogsz. Ha hegyes fülekkel, csillogó szemekkel érkezik hozzád, miután szólítottad, akkor azt próbálja jelezni, hogy szüksége van az irányításodra, és szeretné veled tölteni az idejét.

Rajtad pihenteti a fejét

A szakirodalom ló-ölelésnek nevezi azt a gesztust, amikor két ló szemben áll egymással, és a másik nyakán pihenteti a fejét. Az állatok így fejezik ki, hogy nagyon szoros kötelék van közöttük. Szerintünk nem kell elmagyarázni, mit jelent, ha veled csinálják ugyanezt: tisztában vannak vele, hogy nem vagy olyan nagy, mint a fajtársaik, de azért nagyon kedvelnek téged. Ezt soha ne felejtsd el.

Megpuszil

Tudtad, hogy a lovak is szeretnek puszit adni, ugyanúgy, mint a kutyák vagy a cicák? Lehet, hogy megnyalnak, de valószínűbb, hogy gyengéden az arcodhoz illesztik a pofájukat, esetleg megragadnak az ajkaikkal. Ilyenkor azt mondják neked: „Szeretlek! Adsz nekem egy almát?”

Fotó: jkstalent.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!