Ezeken az eszközökön rejtőzik a legtöbb kórokozó a konyhádban: mocskosabbak, mint a szemetes

A hő, a nedvesség, illetve a különböző ételmaradékok miatt a konyhában lévő eszközök zöme tökéletes táptalajai a kórokozóknak. Te tudod, melyek ezek?
Többször kéne tisztítani őket, mint gondolnád
A konyha sokunknak az otthon központi része – itt készülnek a finom ebédek és vacsorák, és gyakran itt fogyasztják el a családtagok a sietős reggeliket egy-egy rohanós hétköznapon. Ám a legtöbben kevesen gondolnak egy bizonyos dologra, amikor belépnek ide: hiába tűnik tisztának a munkapult vagy egy evőeszköz, gyakran épp azok a tárgyak a legfertőzöttebbek, amelyekhez nap mint nap hozzáérünk – akár többször is anélkül, hogy közben kezet mosnánk. A főzés során nyers hús, zöldség, tojás, tejtermék, olaj, emellett sok piszok kerülhet a különböző használati elemekre, illetve készülékekre, amelyeket aztán elfelejtünk megfelelően tisztítani – eközben pedig a kórokozók szaporodnak, szinte észrevétlenül. Az alábbiakban bemutatunk öt meglepően koszos konyhai kelléket, amelyekre jobb, ha mostantól különösen figyelsz!
Leadfotó: 123rf